Main Content

Liga majstrov už nemôže viac doplácať na rozhodcovské omyly!

sobota, 22. apríl 2017 13:00 | Autor: Filip Chudý

Liga majstrov už nemôže viac doplácať na rozhodcovské omyly!
Liga majstrov už nemôže viac doplácať na rozhodcovské omyly! | zdroj: © TASR

Vyraďovacia časť tohto ročníka Ligy majstrov je z veľkej časti o rozhodcovských omyloch. Strážcom pravidiel treba pomôcť, aby aj najprestížnejšia súťaž na svete bola regulárna!

Komentár Filipa Chudého

Štvrťfinále Ligy majstrov ponúklo už tradične výborný futbal, pretože v tejto súťaži a zvlášť v takejto fáze hrajú len najlepší z najlepších. Síce by sa dalo v niektorých prípadoch polemizovať, že ten a ten tam nepatrí, ale doprajme každému, možno aj my sa potom na oplátku dočkáme toho, že slovenské kluby budú vedieť, čo je to aspoň pohárová jeseň, o jari zatiaľ ani nesnívajme. Veď reálne nikto nemá aktuálne kvalitu ani na tú jeseň...

Medzi top kluby sveta, pretože tie najlepšie zo starého kontinentu sú najlepšie aj globálne, sa dostali iba tí, čo majú mešec plný peňazí. A týka sa to aj Monaka, hoc oproti gigantom je na tom trochu inak, no oproti drvivej väčšine európskych klubov sú bohaté aj „kniežatá“.

Naplnené rozpočty majú kluby aj vďaka Lige majstrov, ktorá nemá len tak na parádu prívlastok milionárska súťaž. Pritom každým rokom sa v nej dá viac a viac zarobiť, pretože stále stúpajú zisky z televíznych a marketingových práv. Nehovoriac o sekundárnych ziskoch.

Navyše by sa dalo povedať, že sa zrýchľuje nielen napĺňanie pokladníc vyvolených, ale aj samotná hra, čo sťažuje situáciu hlavne rozhodcom. Keď si k tomu pridáme, že dnešný svet je všetko, len nie pokojný, pričom v ňom už aj maličkosť vie vyvolať veľké vášne, potom je neuveriteľné, že v roku 2017 nie je v najvýznamnejšej klubovej súťaži na svete zavedená technika, ktorej rozvoj ide dopredu oveľa rýchlejšie ako futbal.

Máme za sebou dve vyraďovacie kolá Ligy majstrov, no rozhodcovských omylov v nich bolo toľko, koľko by bolo neúnosné aj na dve sezóny dokopy.

Strážcovia pravidiel to majú ťažké, pretože hráči čoraz viac ochotnejšie padajú na zem hlavne v pokutovom území, no a na ofsajdovej čiare sa nepohybuje už len Filippo Inzaghi, ale dnes už pomaly každý ofenzívny hráč.

Preto sa ani nebavme o tom, či video pri posudzovaní sporných situácií zaviesť do futbalu na úrovni Ligy majstrov, ale pevne verme, že to bude už od budúcej sezóny. Chýb rozhodcov bolo totiž toľko, že aj páni z UEFA na to musia zareagovať. A hoci je zloženie semifinálového kvarteta zaslúžené, nemuselo byť okolo toho toľko zlej krvi.

Liga majstrov produkuje toľko miliónov eur, že k tým desiatkam kamier, čo snímajú každý zápas, hádam nebude problém zakúpiť zopár televízorov pre rozhodcov, ktorí by si na nich pozreli spomalený záznam. A možno by sa aj ušetrilo, lebo tých zbytočných rozhodcov za bránkou by už ani nebolo treba, pritom jeden z nich by radšej mohol byť videorozhodca a cez už existujúce slúchadlá povedať svojmu kolegovi, či náhodou neodpískal hlúposť.