Main Content

„Ronaldo je jednoducho génius,'' rozplýva sa bývalý kapitán United

piatok, 21. apríl 2017 11:57 | Autor: Squashmaster

„Ronaldo je jednoducho génius,'' rozplýva sa bývalý kapitán United
„Ronaldo je jednoducho génius,'' rozplýva sa bývalý kapitán United | zdroj: © TASR

Cristiano Ronaldo si po svojom perfektnom výkone v štvrťfinále Ligy majstrov vyslúžil obrovské slová chvály z úst legendy Manchestru United.

Napriek tomu, že postup Realu Madrid do semifinále Ligy majstrov vďaka hattricku Cristiana Ronalda, mnohí futbaloví odborníci a fanúšikovia odsúdili pre dva fatálne chyby rozhodcov pri neodpískaní ofsajdov. Po skvelom výkone Portugalčana ale bývalý kapitán Manchestru United Roy Keane nešetril chválou na adresu štvornásobného držiteľa Zlatej lopty a bývalého hráča červených diablov Cristiana Ronalda.

"Ronaldo je génius, je to jednoducho tak. Hovoríme o jednom z najlepších futbalistov všetkých čias. Je veľká radosť sa naňho pozerať. Neustále hovoríme o tom, aké ťažké je dávať góly. Keď sa pozriete na jeho štatistiky za každú sezónu, góly, asistencie, ten človek je proste génius," povedal Keane pre goal.com, ktorý bol počas kariéry známy ako veľký búrlivák, ktorý bol pomerne často vylučovaný.

            V tejto sezóne Ronaldo opäť vyniká individuálnymi štatistikami. Napriek tomu, že už má 32 rokov, v prebiehajúcej sezóne skóroval už 31-krát, pridal 11 asistencií a v drese Realu Madrid už získal Európsky superpohár, ako aj titul z Majstrovstiev sveta klubov. Okrem toho má Real  veľmi dobré vyhliadky na zisk španielskeho titulu a je aj jedným zo semifinalistov Ligy majstrov, kde má veľmi reálnu šancu stať sa vôbec prvým tímom histórie, ktorému sa podarí vyhrať túto najprestížnejšiu klubovú súťaž dvakrát po sebe. A práve Ronaldo má na tom leví podiel, keďže v dvojzápase s Bayernom Mníchov strelil päť zo šiestich gólov pusiniek.