Main Content

Falcao je najväčším „zabijakom'' pohárovej Európy. Dôkazom táto štatistika

piatok, 21. apríl 2017 11:46 | Autor: Jakub Vaverka

Falcao je najväčším „zabijakom'' pohárovej Európy. Dôkazom táto štatistika
Falcao je najväčším „zabijakom'' pohárovej Európy. Dôkazom táto štatistika | zdroj: © TASR

Každý klub, ktorý chce uspieť v Európskej lige alebo v Lige majstrov, potrebuje vo svojom kádri aspoň jedného hráča, ktorý dáva pravidelne dôležité góly. Takýmto futbalistom je aj kolumbijský bombardér Radamel Falcao z AS Monako.

Radamel Falcao, ktorého dlhodobo trápili zdravotné problémy a z Monaka putoval na neúspešné hosťovania do Manchestru United či Chelsea, v tejto sezóne pookrial na tele aj na duši a opäť patrí medzi najlepších ofenzívnych futbalistov na svete.

Populárny El Tigre sa vrátil k futbalu, ktorý predvádzal na svojich angažmánoch v portugalskom FC Porto či španielskom Atléticu Madrid. V tejto sezóne ťahá ako kapitán francúzske AS Monako k majstrovskému titulu v Ligue 1 a taktiež za večnou slávou v prestížnej Lige majstrov.

Kniežatá prešli v play-off cez favorizované celky Manchester City a Borussiu Dortmund. Mladý tím plný talentových hráčov si zahrá prestížne semifinále. Portál The Sport Bible prišiel so štatistikou, ktorá podčiarkuje dôležitosť kolumbijského reprezentanta pre kluby, za ktoré nastupuje.

Falcao k dnešnému dňu odohral v súťažiach pod záštitou európskej futbalovej únie UEFA dovedna päťdesiat zápasov. V stretnutiach, v ktorých nastúpil či už v Lige majstrov, UEFA Super Cupe alebo v Európskej lige sa zapísal do streleckej listiny presne 45-krát. 

Gólový priemer ofenzívneho zabijaka AS Monako v európskych pohárových súťažiach teda predstavuje neuveriteľného 0,9 presného zásahu na jedno súťažné stretnutie. Takouto štatistikou sa nemôžu pochváliť ani také esá ako Messi, Ronaldo, Lewandowski, Neymar, Bale či Ibrahimovič.