Main Content

OFICIÁLNE: Cibulková proti Holandsku nenastúpi. „Cesta k úspechu vedie cez dvojhry,'' odkazuje

streda, 19. apríl 2017 16:05 | Autor: TASR

OFICIÁLNE: Cibulková proti Holandsku nenastúpi. „Cesta k úspechu vedie cez dvojhry,'' odkazuje
OFICIÁLNE: Cibulková proti Holandsku nenastúpi. „Cesta k úspechu vedie cez dvojhry,'' odkazuje | zdroj: © TASR

Bratislava 19. apríla (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková pre zranenie zápästia nenastúpi v baráži o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie proti Holandsku.

Vo víkendovom dueli na antuke v bratislavskom NTC ju nahradí Daniela Hantuchová. Skúsená reprezentantka sa pripojí k triu Kristína Kučová, Jana Čepelová, Rebecca Šramková. Cibulková, ktorá mala byť slovenskou tímovou jednotkou, sa zranila na piatkovom tréningu. Pravú ruku má v dlahe. "Dominika spadla a skončilo sa to tak nešťastne, že si zranila zápästie. Na druhý deň nemohla chytiť raketu. Určite nebude môcť nastúpiť proti Holandsku, čo je pre nás zlá správa. Daniela je už pripravená nahradiť ju. Komunikujem s ňou už od víkendu a vo štvrtok sa pripojí k tímu," povedal na stredajšej tlačovej konferencii kapitán slovenského fedcupového tímu Matej Lipták.

Cibulkovú veľmi mrzí, že nebude môcť hrať. "Veľmi som sa na zápas pred domácimi fanúšikmi tešila. Zranenie nám však nabúralo plány. Ten pád na prvý pohľad nevyzeral až tak hrozivo, no poriadne ma vystrašil. Našťastie to nemám zlomené ani roztrhnuté, no mám narazenú šľachu. Počas celých Veľkonočných sviatkov sme nemohli zohnať lekára, ktorý by mi spravil magnetickú rezonanciu a tak sme museli ísť na súkromnú kliniku do Viedne. Minimálne do pondelka musím mať ruku v dlahe. Verím, že v priebehu budúceho týždňa začnem s tréningom. Dúfam, že baby vyhrajú aj bezo mňa, cesta k úspechu vedie cez dvojhry."

Lipták tvrdí, že Slovenky môžu proti Holandsku uspieť aj bez Cibulkovej. "Je to pre nás veľké oslabenie, pretože od Dominiky sa očakávalo, že získa dva body. Holanďanky sú teraz možno papierové favoritky, ale sú hrateľné a naše dievčatá majú na to, aby ich zdolali. Antukový dvorec v NTC im vyhovuje. V hale je naša antuka špeciálne dobre urobená. Nie je rýchla ani veľmi pomalá, je to niečo medzi. Baby si zvykli na kurt, v utorok sme sa nasťahovali do hotela a verím, že atmosféra bude podobná, ako vo februárovom víťaznom dueli v Taliansku."

Šramková zažila vo Forli skvelý fedcupový debut, keď zdolala Saru Erraniovú i Francescu Schiavoneovú, teraz by si rada odkrútila domácu premiéru. "Ak mi dá Maťo Lipták šancu, budem si to užívať ešte viac ako v Taliansku. Zatiaľ mi nič nenaznačil. Podľa mňa máme všetky rovnakú šancu, že nastúpime v úvodných dvojhrách. Pokiaľ ide o Holanďanky, dve z nich hrajú taký chlapčenský tenis, ktorý by nám mal vyhovovať. Verím, že to zvládneme."

Kučová bude pri neúčasti Cibulkovej slovenskou rebríčkovou jednotkou. "Je to pre nás nepríjemné, že Dominika nenastúpi, o to viac musia zabrať ďalšie hráčky. Už som hrala takmer so všetkými Holanďankami s výnimkou Cindy Burgerovej, viem, čo môžem od nich očakávať. Na začiatku sezóny som mala problémy s kolenom. Nútenú pauzu som využila na operáciu očí. Dúfam, že antuková sezóna prebehne bez zranení," povedala pre TASR vlaňajšia semifinalistka turnaja WTA v Montreale.