Main Content

Dojímavý list Franka Lamparda adresovaný Johnovi Terrymu

streda, 19. apríl 2017 15:14 | Autor: Squashmaster

Dojímavý list Franka Lamparda adresovaný Johnovi Terrymu
Dojímavý list Franka Lamparda adresovaný Johnovi Terrymu | zdroj: © TASR

V pondelok ohlásila ikona Chelsea John Terry, že po sezóne, kedy mu vyprší kontrakt, opustí tento londýnsky klub.

36- ročný Terry momentálne nedostáva pod taktovkou Antonia Conteho veľa príležitostí, ale bol jedným z hlavných pilierov The Blues od roku 1998 a stál aj pri zisku štyroch titulov v sezónach 2004/2005, 2005/2006, 2009/2010 a 2014/2015. Okrem toho bol pri víťazstve londýnskeho klubu v Lige majstrov, Európskej lige či piatich triumfov v FA Cupe.

Veľmi osobný a zároveň dojemný komentár pridal k tomuto rozhodnutiu na svojom Instagrame bývalý Terryho spoluhráč zo Stamford Bridge, Frank Lampard, ktorý sa s Chelsea rozlúčil v roku 2014: "Posledný hráč z neuveriteľnej éry Chelsea. Bolo potešením hrať s najlepším obrancom histórie Premier League. Porovnal by som ho s akýmkoľvek obrancom histórie svetového futbalu. Tím viedol nielen na ihrisku, ale aj mimo neho od prvého zápasu, v ktorom nastúpil. Stanovil štandardy pre každého, či už išlo o vyžadovanie dokonalosti pri tréningu alebo bojovnosť za každé víťazstvo.  Bol a je legenda nielen kvôli jeho talentu, ale aj túžbe vydať zo seba a hráčov okolo seba maximum. To je to, vďaka čomu sa stal najúspešnejším kapitánom v histórii klubu. Mimo ihriska je veľkým priateľom nielen pre mňa, ale aj pre mnohých ďalších v klube, ale aj mimo neho. Nespočetne veľakrát som videl, ako JT pomáha ľuďom mimo ihriska, išlo o pomoc, ktorú veľa ľudí nevidí, ale práve to ho definuje ako človeka."

Na záver ešte Lampard dodal, že praje Terrymu, aby na konci sezóny ešte na Stamford Bridge zdvihol dve trofeje (v Premier League je Chelsea prvá so štvorbodovým náskokom pred Tottenhamom a v FA Cupe čaká v semifinále na Chelsea práve londýnsky Tottenham).