Main Content

Bývalého šampióna F1 diskvalifikovali v triatlone. Kvôli prekročeniu rýchlosti

sobota, 15. apríl 2017 16:59 | Autor: Dávid Lech

Bývalého šampióna F1 diskvalifikovali v triatlone. Kvôli prekročeniu rýchlosti
Bývalého šampióna F1 diskvalifikovali v triatlone. Kvôli prekročeniu rýchlosti | zdroj: © TASR

Obrovskú kuriozitu zažil bývalý majster „efjednotky“ Jenson Button. Ten sa nedávno zúčastnil triatlonových pretekov, na ktorých ho dodatočne diskvalifikovali. Kuriozitou je, že to urobili kvôli prekročeniu rýchlosti.

37-ročný Angličan v aktuálnej sezóne F1 nemá angažmán, no do kolotoča pretekov sa vracia už tento víkend na VC Monaka, kde bude štartovať vo farbách McLarenu. Button sa ale stále udržiava v skvelej kondícii, čo potvrdil na triatlonových pretekoch Ironman, ktoré patria medzi najťažšie na svete.

Majster F1 z roku 2009 sa v úvode apríla zúčastnil závodu World 70.3 Ironman Triathlon Championships, kde absolvoval 113 kilometrov dlhú trať rozdelenú na 90-kilometrovú trasu bicyklom 21,1-kilometrový beh a 1,9-kilometrové plávanie. Button obsadil skvelé tretie miesto a postúpil na majstrovstvá sveta vo svojej kategórii. Svetového šampionátu sa ale s určitosťou nezúčastní.

Dôvodom je kuriózna diskvalifikácia Brita za rýchlosť. Majster sveta vo Formule 1 je jednoducho stvorený pre rýchlosť a práve tá sa mu stala osudnou. Na triatlonových pretekoch totiž existujú obmedzenia rýchlosti, ktoré sa týkajú niektorých úsekov jazdy na bicykli. Rýchlosť je obmedzená v najťažších zónach pre samotnú bezpečnosť jazdcov.

Jenson Button ale toto rozhodnutie vzal s veľkým nadhľadom a nechal sa počuť, že v absolvovaní ďalších triatlonových pretekov si na to už dá väčší pozor.