Main Content

VIDEO: Fanúšikovia pred zápasom Lyon - Besiktas nekontrolovateľne vtrhli na ihrisko

štvrtok, 13. apríl 2017 23:05 | Autor: TASR

VIDEO: Fanúšikovia pred zápasom Lyon - Besiktas nekontrolovateľne vtrhli na ihrisko
VIDEO: Fanúšikovia pred zápasom Lyon - Besiktas nekontrolovateľne vtrhli na ihrisko | zdroj: © TASR

Lyon 13. apríla (TASR) - Výtržnosti fanúšikov na štadióne v Lyone spôsobili, že organizátori posunuli plánovaný štart (21.05 h) štvrtkového prvého zápasu štvrťfinále Európskej ligy 2016/17 medzi domácim Olympique Lyon a Besiktasom Istanbul.

Duel sa nakoniec začal so 45-minútovým meškaním o 21.50 h. Odveta je na programe o týždeň vo štvrtok na horúcej istanbuslkej pôde. Incident na tribúnach nasledoval po vzájomných bitkách chuligánov z oboch fanúšikovských táborov, ktoré sa udiali už predtým v uliciach mesta. Krátko pred výkopom vybehli na trávnik diváci, aby sa ochránili pred delobuchmi a pyrotechnikou, ktoré prileteli zo sektoru hostí.

Prezident Lyonu Jean-Michel Aulas bol medzi funkcionármi na ihrisku, ktorí sa snažili upokojiť situáciu.

Európska futbalová únia (UEFA) v uplynulých dňoch sprísnila bezpečnostné opatrenia na zápasoch EL a Ligy majstrov po tom, čo sa autobus s hráčmi Borussie Dortmund v utorok stal cieľom bombových útokov. Duel nemeckého klubu s AS Monaco museli presunúť na stredu.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56.227%;"><iframe src="//streamable.com/s/sjem7/wkyqkg" frameborder="0" allowfullscreen webkitallowfullscreen mozallowfullscreen scrolling="no" style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe><script async src="//v.embedcdn.com/v1/embed.js"></script></div>