Main Content

Alonso uprednostnil Indianapolis 500 pred pretekmi Formule 1

streda, 12. apríl 2017 14:39 | Autor: TASR

Alonso uprednostnil Indianapolis 500 pred pretekmi Formule 1
Alonso uprednostnil Indianapolis 500 pred pretekmi Formule 1 | zdroj: © TASR

Woking 12. apríla (TASR) - Španielsky pilot Fernando Alonso sa vo farbách McLarenu nepredstaví na Veľkej cene Monaka F1, ale na zámorských pretekoch 500 míľ Indianapolis.

Obe podujatia sú na programe v nedeľu 28. mája a spoločne s 24 hodín Le Mans patria do pomyselnej motoristickej trojkoruny.

Britský tím sa na Indianapolise 500 predstaví prvýkrát za 38 rokov. Zatiaľ neuviedol, kto nahradí Alonsa v Monaku, zdôraznil však, že to bude jediná veľká cena, ktorú Španiel vynechá. McLarenu sa v novej sezóne F1 nedarí, uplynulú VC Číny nedokončil ani jeden z jeho monopostov.

"McLaren je celkovo v kríze, nastalo v ňom mnoho zmien na čele s odchodom Rona Dennisa. Je to otázka času, dúfajme, že sa rozbehne. V tomto kontexte mi je najviac ľúto Fernanda Alonsa, pán pretekár trpí ako zviera. Le Mans alebo IndyCar sa už na Fernanda tešia. Nič proti McLarenu či F1, ale tam by podľa mňa aj on ožil, lebo by ukázal, čo v ňom je, a ináč ako v sterilnom prostredí a v tíme, ktorý vôbec nešliape," predznamenal pre TASR český odborník na motoršport Martin Straka.