Main Content

Podľa Dennisa Rodmana LeBron James nikdy nebude ako Michael Jordan. Môže sa mýliť

piatok, 7. apríl 2017 13:47 | Autor: De Fa

Podľa Dennisa Rodmana LeBron James nikdy nebude ako Michael Jordan. Môže sa mýliť
Podľa Dennisa Rodmana LeBron James nikdy nebude ako Michael Jordan. Môže sa mýliť | zdroj: © TASR

Téma, ktorá momentálne zapĺňa športové bulvárne plátky v zámorí je šetrenie sa hráčov. Najčastejšie je spomínaný LeBron James a keďže ten je jednou z najväčších osobností súčasnej NBA, média tomu venujú veľkú pozornosť. Dennis Rodman je ďalším z radu vyslúžilých hráčov, ktorí sa k tejto téme vyjadrili. Vysvetlil, prečo King James nebude nikdy ako Michael Jordan.

Opakuje sa to už niekoľko sezón, hlavne ku koncu základnej časti, keď je už takmer o všetkom rozhodnuté a robí sa to opäť. Tímy začínajú po náročnej sezóne šetriť svojich hráčov na náročné boje v Play-off. Najnovší trend je aj šetrenie veteránov v tímoch, ktoré prechádzajú prestavbou a potrebujú, aby ich mladí nádejní hráči nabrali herné skúsenosti v zápasoch NBA. Takéto počínanie tímov sa nepáči vedeniu NBA ani samotným fanúšikom, ktorí sa často tešia na to, že uvidia naživo najlepších hráčov sveta a miesto toho zostanú sklamaní, keď do zápasu vôbec nezasiahnu alebo odohrajú len pár minút.

Nedávno sa na túto tému pre stanicu CBS vyjadril legendárny Dennis Rodman, ktorý často šokuje svojimi vyjadreniami. Tentokrát sa pustil do LeBrona Jamesa.

Musím povedať jedno. Chápem všetky tie negatívne postoje k šetreniu hráčov. LeBron James má tú nevýhodu, že si za tie roky vybudoval v lige také postavenie, že NBA ho proste v týchto časoch potrebuje. Preto sa aj rieši každí humbuk okolo neho, to keď sa sťažuje, alebo nadáva či všetky tieto blbosti. Ale budem sa opakovať, LeBron James robí niečo, na čo som stále upozorňoval, že Michael Jordan nikdy nerobil. Jordan nikdy neoddychoval. On hral každý zápas pokiaľ nebol zranený.

Poviem vám, čo musíte podľa mňa urobiť, aby ste sa stali veľkým hráčom – Jordan to dokázal v časoch, kedy to bolo ťažké a myslím tým naozaj ťažké, nie ako dnes. Určite sa pýtate, čo také urobil. Poviem vám to – dokázal byť desať sezón za sebou najlepším strelcom ligy. Desať rokov, viete si to predstaviť? Keď si zoberiete, aké to bolo v tej dobe ťažké, tak pochopíte o čom hovorím. Dosahoval priemery okolo 32 bodov, bolo to skutočne ťažké. V dnešnej dobe je to jednoduché. Keď si spomeniem, keď Jordan predvádzal svoju výnimočnosť a hral každý jeden zápas, a keď narazil vtedy na nás (Detroit Pistons) povedal nám - ´Musím sa vrátiť do telocvične...´ A tam na sebe tvrdo pracoval a stal sa tvrdým a ešte lepším hráčom. O tom to je...

The Worm (červík) ako znela prezývka Dennisa Rodmana má určite v niečom pravdu. Za jeho čias bola NBA určite tvrdšia ako je dnes a taktiež bola viac defenzívne orientovaná. Treba však na obranu Jamesa pripomenúť pár faktov – Jordan si doprial „oddych“ od NBA po deviatich sezónach. V sezónach 1993 a 1994 si zahral MLB a po tejto jeho prestávke sa vrátil na 17 zápasov v závere sezóny 1994/95. Taktiež po sezóne v roku 1998 ukončil kariéru a po troch rokoch sa opäť vrátil k basketbalu už ako hráč Washingtonu Wizards v sezóne 2001/02. Pre porovnanie LeBron James už odohral v play-off o 20 zápasov viac ako Jordan. Taktiež na začiatku sezóny ho prekonal v počte odohratých zápasov v základnej časti. V 32 rokoch má už James odohraných viac minút ako Jordan. Ak teda existuje hráč, ktorý si zaslúži odpočitok, kto iný než LeBron James?