Main Content

Opora Martina Markovič: Musíme postúpiť do finále, aby sme dosiahli historický úspech!

utorok, 28. marec 2017 14:05 | Autor: TASR

Opora Martina Markovič: Musíme postúpiť do finále, aby sme dosiahli historický úspech!
Opora Martina Markovič: Musíme postúpiť do finále, aby sme dosiahli historický úspech! | zdroj: © TASR

Bratislava 28. marca (TASR) - Hokejisti MHC Martin hovorili pred štvrťfinálovou sériou play off Tipsport Ligy s HC Košice o tom, že ich postup cez favorita by sa rovnal zázraku. Ten sa napokon podaril uskutočniť.

Kolektívny duch a prirodzený rešpekt namiesto strachu zo súpera, to boli hlavné zbrane Martinčanov v sérii proti "oceliarom". Svoj postup medzi najlepšie štyri tímy dokonali v šiestom zápase po najtesnejšom víťazstve 1:0. "Hrali sme veľmi dobre v obrane, výborne sme si preberali hráčov v situáciách jeden proti jednému, nepúšťali sme Košičanov do veľkých šancí. Hrali sme ako tím a to rozhodlo," povedal pre TASR útočník Róbert Varga, ktorý k postupu svojho tímu prispel v sérii dvomi gólmi a rovnakým počtom asistencií.

O všetkom rozhodol presný zásah najproduktívnejšieho hráča MHC v základnej časti i doterajšieho priebehu vyraďovačky Patrika Koyša z 28. minúty. "Jaro Markovič dobre potiahol puk, nechal mi ho do tandemu, mne súperov obranca dosť ustúpil. Keďže som bol blízko k bráne, tak mi iba napadlo, aby som ho obstrelil. Podarilo sa, takže paráda," tešil sa Koyš.

Veľmi šťastný bol aj Jaroslav Markovič, jeden z lídrov martinskej ofenzívy, ktorý pred sériou hovoril o tom, že by bolo načase vyvrátiť negatívne štatistiky, ktoré hovorili jednoznačne v prospech Košíc. "Ja som tomu tajne veril. Vedel som, že sa k nám šťastena musí po toľkých zápasoch obrátiť. Po výhre v Košiciach tomu začalo veriť aj mužstvo a to bolo kľúčové. Potom už išlo a aj vďaka eufórii sme to dokázali."

Mužstvo trénera Pavla Paukovčeka sa veľmi dobre vyrovnalo s absenciami v obrane, hrať nemohli kľúčové opory Tabaček, Kozák a po prvej tretine odstúpil pre bolesti v oblasti rebier aj Fín Jere Pulli. "Hrali namiesto nich traja mladí chalani a nahradili ich fantasticky. Aj kvôli Jánovi a Lukášovi sme chceli postúpiť, aby si ešte mohli zahrať hokej v tohtoročnom play off," dodáva Markovič, ktorý bol pri zisku bronzových medailí v sezóne 2009/10, čo je pre Martin zatiaľ najväčší úspech.

Na bronz dosiahol MHC aj v sezóne 1993/94. "Je na čase posunúť sa a prekonať to. Ak by sme v semifinále vypadli, tak podľa tabuľky po základnej časti nemôžeme byť tretí, takže musíme postúpiť do finále, aby sme dosiahli historický úspech," dodal na záver Markovič.

 

wr lg /k dispozícii sú zvukové záznamy