Main Content

Pohľad späť: Takto komicky vyzerali tváre hráčov v hre PES 2014

utorok, 28. marec 2017 13:08 | Autor: Martin Gregor

Pohľad späť: Takto komicky vyzerali tváre hráčov v hre PES 2014
Pohľad späť: Takto komicky vyzerali tváre hráčov v hre PES 2014 | zdroj: © TASR

Športový magazín The Sports Bible si zaspomínal na jeseň 2013, kedy futbalová hra PES 2014 dostala v hodnotení rešpektovaného magazínu IGN vysokú známku 8,4 (10 je maximum) aj vďaka údajnému výraznému pokroku v grafickom spracovaní. Keď si však spomenieme na to, ako vyzerali tváre niektorých futbalových hviezd, toto hodnotenie bolo zrejme veľmi prehnané.

Okrem IGN dostala hra PES 2014 vysoké hodnotenie aj od konkurenčého EuroGameru, ktorý jej dal známku 9 z 10 možných. Podobne ako IGN spomenul v hodnotení skvelú grafiku.

Aby sme boli spravodliví treba zdôrazniť, že v niektoré detaily hry boli naozaj výborne prepracované a jej novšie verzie ťažia z tohto pokroku dodnes. TheSportsBible sa však zároveň zabáva na tom, ako vtedy vývojari v KONAMI odflákali tváre mnohých známych hráčov. Samotní futbalisti pri pohľade na ich virtuálne prevedenie museli s úžasom a v šoku krútiť hlavami.



GALÉRIA: Tváre hráčov v hre PES 2014.
Mnohé sa nevydarili a pôsobia komicky. Hráči, ktorým
bola venovaná výraznejšia pozornosť, vyzerali dobre

(zobraziť celú galériu)

Najhoršie dopadli Kolo Toure, Kyle Walker, Rafael, Alexis Sanchez, Bacary Sagna, Javier Saviola, Mascherano, Juan Roman Riquelme, Marcelo či Luka Modric. Pri pohľade na Rafaela zrejme puknete od smiechu, čo platí aj o Modricovi. U Marcela či Ricarda Carvalha si zas grafici zjavne nevšimli, že zmenili účes. Dobre naopak obstáli Pirlo, Ronaldo, Balotelli či Messi.

Treba zdôrazniť, že KONAMI od PES 2014 urobili výrazný pokrok v grafickom spracovaní tvári futbalistov, čoho dôkazom sú aj fotky v galérii. Pozrite si súčasné stvárnenie Ronalda, De Geu, či hráčov Barcelony.