Main Content

Löw prirovnal včerajší víťazný zápas Nemcov k pohárovému duelu proti tímu z nižšej ligy

pondelok, 27. marec 2017 11:58 | Autor: TASR

Löw prirovnal včerajší víťazný zápas Nemcov k pohárovému duelu proti tímu z nižšej ligy
Löw prirovnal včerajší víťazný zápas Nemcov k pohárovému duelu proti tímu z nižšej ligy | zdroj: © TASR

Berlín 27. marca (TASR) - Nemeckí futbaloví reprezentanti pokračujú v kvalifikácii MS 2018 bez zaváhania, keď triumfovali aj v piatom zápase za sebou a s plným počtom 15 bodov kraľujú tabuľke C-skupiny.

V nedeľu v Baku jasne dominovali a Azerbajdžan zdolali bez problémov 4:1. Hráči "Nationalelf" síce inkasovali prvý gól v prebiehajúcej kvalifikácii, no strelili ich už 20. V Baku sa o dva presné zásahy postaral Andre Schürrle, ďalšie pridali Thomas Müller a Mario Gomez. Za domácich napol sieť Dimitrij Nazarov.

"Do bodky sme splnili svoju povinnosť. Bolo to ako pohárový zápas proti tímu z nižšej ligy. Ak do toho nejdete naplno, spravíte ich silnejšími ako sú. V minulých rokoch sme vždy jasne víťazili nad menšími krajinami. Je to vždy o hráčoch, ktorí ťahajú tím," povedal tréner Joachim Löw. Nemecko má päťbodový náskok pred druhým Severným Írskom a účasť v Rusku si chce zabezpečiť čo najskôr.

Hrdinom zápasu bol Schürrle, ktorý strelil dva góly a na tretí prihral. Dvadsaťšesťročný krídelník sa predstavil v národnom tíme prvýkrát po jeden a pol roku a nemá ani pevné miesto v základnej zostave Dortmundu. "Jeho dobrý výkon ma neprekvapil. Verím, že mu to dodá sebavedomie aj do klubovej sezóny," dodal Löw.