Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Malta – Slovensko

pondelok, 27. marec 2017 11:31 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Malta – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Malta – Slovensko | zdroj: © TASR

Nebolo to síce v ladnom rytme, ale výhra 3:1 z Malty sa počíta. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (5) – Išli naňho dve strely a dostal jeden gól, pričom pri tej druhej nemal veľa práce. Za gól síce nemohol, ale zas nechytil nič navyše a nepôsobil úplne najlepšie. Hlavne so Škriniarom si viackrát nerozumeli, čo sa ukázalo nielen pri góle a neuznanom góle. Už mal aj lepšie zápasy.

Peter Pekarík (5,5) – Nebol to jeho duel. Smerom dozadu nemal veľmi čo ukázať, keďže súper útočil viac druhou stranou a stredom, no a smerom dopredu ukázal zas málo. Niekoľkokrát síce dobre nabehol, ale proste chýbali jeho krídelné akcie a hlavne centre.

Martin Škrtel (5) – Už sa stáva pomaly tradíciou, že pri ňom spomíname zbytočnú žltú kartu. Má pritom také kvality, že hlavne proti súperovi ako Malta nemusí vôbec zbytočne faulovať. Radšej by sme uňho vídavali len také kvalitné obranné zákroky, ako ukázal na konci prvého polčasu, keď nebezpečnú akciu odpratal na roh. Pri góle súpera mal lepšie predvídať, čo môže nastať.

Milan Škriniar (3) – Začal obstojne, nejaká rozohrávka tam bola, ale obrovská chyba pri góle ho úplne vykoľajila. Nezapadol dobre, spolupráca so spoluhráčmi v defenzíve haprovala. Takmer vyrobil aj gól na 2:2. Vzhľadom na to, ako už v národnom drese hral, tak jeho výkon bol sklamaním.

Tomáš Hubočan (5) – Bolo na ňom viditeľné, že dlho nehral. Smerom dopredu niet veľmi čo hodnotiť, najlepšie to demonštrovali jeho dve strely, prvá bodkočiarka, druhá zas skončila niekde za štadiónom. V defenzíve urobil chybu na konci prvého polčasu, keď hlavičkou našiel domáceho Schembriho, ktorý to využil na strelu na bránu. 

Patrik Hrošovský (5) – Defenzívu s ofenzívou prepojil najviac tak, že rozdal viacero spätných prihrávok, ktoré nič neriešili. Mal hrať viac smerom dopredu a viac si dovoliť v zhustenom priestore. To sme od neho potrebovali, ale neprišlo to. Vie hrať oveľa lepšie.

Róbert Mak (4) – Bol úplne odrezaný od zápasu, ak by mu Farrugia nekopol loptu do hlavy, väčšina by si ani nevšimla, že bol na trávniku. Ale to nie je iba jeho vina, keďže on potrebuje lopty bo behu a také nedostával. Najlepšiu vec ukázal svojím posledným dotykom v stretnutí, ktorým vysunul do šance Nemca, následne išiel dole.

Juraj Kucka (5) – Trikrát sme si počas duelu poznačili pri jeho mene zbytočný faul, hoci tých bolo od neho asi aj viac. Bol nepochopiteľne nervózny, čím skôr tímu uškodil ako pomohol. Teraz bude chýbať v Litve, hoci, ak by tam vyvádzal podobné hlúposti, určite by nechýbal. Treba veriť, že sa do septembra upokojí, pretože ho budeme potrebovať, ale len v top forme a plne koncentrovaného, lebo potom má jeho výkon aj zodpovedné parametre svetového futbalu, čo na Malte neplatilo.

Ján Greguš (6) – Čo sa týka hry, Hamšíka ani náhodou nenahradil, hoci to ani reálne nemohol. Lenže dal víťazný gól, hoc aj so šťastím, no aj taký sa počíta a vďaka zaň, inak to mohlo dopadnúť všelijako. Bol oveľa lepší smerom dozadu, hoci pas na Hamšíka do šance patril medzi najkrajšie akcie celého stretnutia.

Vladimír Weiss (7,5) – V prvom polčase náš jednoznačne najlepší hráč, ba dalo by sa povedať, že aj jediný hráč. Snažil sa, bolo ho plné ihrisko a nebál sa zobrať na seba zodpovednosť, práve naopak, chcel ju! Dal nádherný gól a na ďalší zas prihral. V druhom polčase sa prejavila chýbajúca herná prax z minulých týždňov. Ale buďme radi, že sa dal dokopy, inak by sme možno ani nevyhrali.

Adam Nemec (6,5) – Čo sa týka hry mimo pokutového územia a chrbtom od brány, tam ho treba pochváliť, veď aj takto asistoval pri góle. V pokutovom území zaujal len dvomi momentmi. Najprv gólom, no a v závere nepochopiteľným skratom, ktorý vymazal veľa dobrého z jeho predstavenia. 

Marek Hamšík (7,5) – Teraz sme videli v praxi hru slovenskej reprezentácie bez Hamšíka a s ním. Môže byť aj zranený, ale stále v našej zostave vyčnieva, pričom na to nepotrebuje ani kohúta na hlave. On má totiž v hlave, a to futbalovú myšlienku, ktorú vie aj nohami previesť na milimeter presne, viď tretí náš gól.

Michal Ďuriš, Albert Rusnák (bez známky) – Obaja si trochu pobehali, Ďuriš sa dokonca dostal aj do náznaku šance, ale história si najviac z ich vystúpenia zapamätá len pridané reprezentačné čiarky.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon