Main Content

Česku sa rysuje na MS silný káder. Hviezdy z NHL sú ochotné reprezentovať

nedeľa, 26. marec 2017 10:16 | Autor: Dávid Lech

Česku sa rysuje na MS silný káder. Hviezdy z NHL sú ochotné reprezentovať
Česku sa rysuje na MS silný káder. Hviezdy z NHL sú ochotné reprezentovať | zdroj: © TASR

Tréner českej hokejovej reprezentácie viedol diskusie s hráčmi z NHL ohľadom možnosti ich štartu na blížiacich sa MS v hokeji. Ich odpoveď potešila fanúšikov našich západných susedov.

MS v hokeji 2017 vo Francúzsku a Nemecku síce štartujú až o vyše mesiac, no jednotlivé reprezentácie už začínajú budovať káder pre májový svetový šampionát a výnimkou nie je ani český národný tím. Tréner Josef Jandač je v úzkom kontakte s viacerými hráčmi z NHL, ktorí sa so svojimi klubmi zrejme neprebojujú do play-off. Je pravdepodobné, že Česi tento rok vyskladajú veľmi kvalitný výber.

Rozhovory prebiehajú. Ale do základnej časti NHL ešte ostáva dosť zápasov, niektorí chlapci majú stále šancu na play-off, takže to sú skôr debaty čo, ak...,“ ozrejmuje situáciu lodivod českého výberu, ktorý odštartoval prípravu s pätnástimi hráčmi, neskôr doplnených o ďalších 11.

Spomedzi hráčov z NHL by si na májovom šampionáte mohli zahrať hráči ako Petr Mrázek z Detroitu, bostonskí „medvedi“ David Krejčí s Davidom Pastrňákom, hráči Philadelphie Michal Neuvirth s Radkom Gudasom či Aleš Hemský s Ondřejom Palátom.

Jednoznačné nie ešte nikto nepovedal. Na druhej strane, niekto mi povedal ,áno, prídem,‘ ale potom sa bavím s jeho agentom, že keď nepodpíše kontrakt, tak ho nepustia. Hráč má vôľu prísť, no v hre je ale balík peňazí a tak nechcú nič riskovať. Nie je to len o českých agentoch, ale aj agentúre v zámorí,“ pre sport.cz vysvetľuje Jandač neistú situáciu ohľadom hráčov napriek ich vôli reprezentovať.

Potencionálne české posily z NHL by si mali najcennejší dres obliecť v závere apríla na Českých hokejových hrách. Aktuálne v kádri Josefa Jandača nájdeme menoslov 26 hráčov, ktorí sa pobijú o konečnú miestenku na svetovom šampionáte, ktorý sa uskutoční v dňoch 5. – 21. mája 2017 vo francúzskom Paríži a nemeckom Kolíne.

Aktuálne zloženie kádra českej reprezentácie pred MS v hokeji 2017:
Brankári
: Patrik Bartošák (Vítkovice), Pavel Francouz (Čeľjabinsk), Dominik Furch (Omsk)
Obrancovia: Lukáš Klok (Vítkovice), Milan Doudera (Třinec), David Sklenička (Plzeň), Jakub Jeřábek (Podolsk), Jan Kolář (Chabarovsk), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava), Adam Polášek (Novosibirsk), Libor Sulák (Znojmo)
Útočníci: Tomáš Hyka, Pavel Musil, Radan Lenc (všetci Mladá Boleslav), Petr Holík, Robert Ríčka (obaja Zlín), Michal Řepík, Petr Vrána (obaja Sparta Praha), Dominik Kubalík, Jakub Lev (obaja Plzeň), Robin Hanzl (Litvínov), Roman Horák (Podolsk), Lukáš Radil (Spartak Moskva), Tomáš Zohorna (Chabarovsk), Vladimír Sobotka (Omsk), Lukáš Kašpar (Dynamo Moskva)