Main Content

Kluby NHL túžia po ďalšom českom brankárovi. Prekážkou je jeho zmluva

nedeľa, 26. marec 2017 10:02 | Autor: Dávid Lech

Kluby NHL túžia po ďalšom českom brankárovi. Prekážkou je jeho zmluva
Kluby NHL túžia po ďalšom českom brankárovi. Prekážkou je jeho zmluva | zdroj: © TASR

Česko by mohlo mať čoskoro v NHL o jedného zástupcu medzi tromi žrďami viac. Kluby NHL javia veľký záujem, v jeho príchode za more je ale jeden háčik.

Pavel Francouz má za sebou veľmi úspešnú druhú sezónu v KHL. V drese Traktora Čeľabinsk odchytal 30 stretnutí, na konto si pripísal 14 víťazstiev a udržal si rozprávkovú 95,3% úspešnosť zásahov, vďaka čomu opanoval túto ligovú štatistiku.

Jeho výkony si všimli aj v zámorí, kde o českého brankára začali javiť veľký záujem kluby z NHL. Francouz nebol nikdy draftovaný a tak môže slobodne rokovať s akýmkoľvek tímom. V jeho odchode do profiligy mu ale bráni platný kontrakt s ruským klubom, ktorý vyprší až v lete 2018.

NHL by ma veľmi lákala, no preto, že mám v Čeľabinsku platnú zmluvu ešte na budúcu sezónu, je to určite nereálne. Aj generálny manažér Traktora sa už nechal počuť, že o mňa nechcú prísť. Preto o NHL ani nepremýšľam,“ povedal český reprezentačný brankár v rozhovore pre stránku sport.cz.

Dohovory vedeniu klubu by údajne nepomohli. Kluby zo zámoria si tak musia minimálne jeden rok počkať – rovnako ako aj Minnesota Wild v prípade príchodu talentovaného Rusa Kirilla Kaprizova, ktorý by mal ešte jeden rok pôsobiť v tíme Salavatu Julajev Ufa.

26-ročný rodák z Plzne by mohol po budúcej sezóne rozšíriť päťčlennú enklávu českých brankárov v NHL. Petr Mrázek z Detroitu Red Wings a Michal Neuvirth z Philadelphie Flyers chytajú pravidelne. Do bojov v NHL tento rok nazreli aj Ondřej Pavelec (Winnipeg Jets), Marek Mazanec (Nashville Predators) a Marek Langhammer (Arizona Coyotes).