Main Content

Nemecké médiá avizujú koniec slovenského futbalistu v bundeslige

sobota, 25. marec 2017 14:33 | Autor: Filip Chudý

Nemecké médiá avizujú koniec slovenského futbalistu v bundeslige
Nemecké médiá avizujú koniec slovenského futbalistu v bundeslige | zdroj: © TASR

V najvyššej nemeckej súťaži aktuálne pôsobí kvarteto slovenských futbalistov, no po sezóne jeden z nich zrejme skončí. Kam by mohol Karim Guédé zamieriť?

Slovenský futbalista Karim Guédé ani zďaleka neprežíva svoju najlepšiu sezónu, skôr naopak. Na svoju prvú šancu v sezóne v drese Freiburgu čakal až do konca októbra, pričom v Brémach proti Werderu nastúpil v základnej zostave hostí a výraznou mierou sa podpísal pod prvé víťazstvo Freiburgu na ihriskách súperov v sezóne, keďže vybojoval pokutový kop, z ktorého padol víťazný gól. „Súper ma držal za dres a stiahol na zem, bola to jasná penalta,“ povedal vtedy pre klubový web Guédé.

No tento duel nedohral pre zranenie, keď vydržal na trávniku iba necelú hodinu. Vyšetrenia odhalili, že slovenský futbalista s togskými koreňmi, ktorý sa narodil v Nemecku, bude so zraneným kolenom pauzovať približne štyri týždne. Ale do zápasového diania sa vrátil až tesne pred Vianocami, keď nastúpil na 12 minút v Ingolstadte pri výhre 2:1.

Lenže odvtedy až doteraz nehral, dokonca sa už neobjavuje ani na zápasových súpiskách. Aj preto kicker.de priniesol správu, že po sezóne Guédé Freiburg zrejme opustí, hoci v minulej sezóne patril medzi dôležitých hráčov klubu. A hoci Guédé ešte mieni zabojovať, keďže mu v lete končí zmluva, situáciu berie realisticky. „Nie som naivný,“ povedal k možnému koncu Guédé. No ako kicker.de ďalej píše, o Guédého by mohol byť záujem v druhej bundeslige.