Main Content

Real Madrid chce uchmatnúť Chelsea dvojicu opôr

piatok, 24. marec 2017 11:43 | Autor: Jakub Vaverka

Real Madrid chce uchmatnúť Chelsea dvojicu opôr
Real Madrid chce uchmatnúť Chelsea dvojicu opôr | zdroj: © TASR

Biely Balet má v prebiehajúcom ročníku naozaj kvalitný tím, no klubový prezident Florentino Perez si myslí, že Merengues môžu ísť do nasledujúcej sezóny ešte kvalitnejší. To je hlavný dôvod, prečo sa zameral na dvojicu hráčov londýnskej Chelsea.

Jeden z renomovaných anglických denníkov The Guardian odvolávaný na svojho v Španielsku žijúceho novinára Sida Lowea tvrdí, že Real Madrid chystá na leto veľkú transferovú ofenzívu. „Cieľom Realu Madrid je získať Edena Hazarda a Thibauta Courtoisa z Chelsea. Za Hazarda by do Londýna v rámci výmeny mohol putovať Alvaro Morata, Courtois by nahradil na poste jednotky Keylora Navasa,“ tvrdí Lowe.

Alvaro Morata bol s londýnskou Chelsea spájaný už počas minulého leta, no nakoniec Juventus Turín vymenil za svoj materský klub. V španielskej metropole však nedostáva toľko šancí, ako by si prial. Častejšie sa na ihrisko dostáva francúzsky útočník Karim Benzema. „Morata je otvorený odchodu do Premier League, Real by ho vhodne mohol využiť pri získavaní Hazarda,“ píše sa v The Guardian.

Aj napriek tomu, že v nedávnej dobe Eden Hazard aj Thibaut Courtois prehlásili, že sú na Stamford Bridge šťastní a nechystajú sa odchádzať, špekulácie okolo ich osôb neutíchajú. Nič na tom nemení ani fakt, že z klubu ich neplánuje predať taktiež kouč Antonio Conte. „Hazard rokuje s Chelsea o novom kontrakte a práve to by chcel Real využiť. Biely Balet si myslí, že Belgičan by mohol uprednostniť odchod inam.“

„Madridčania veria, že Hazard túži po prestupe do ich klubu. Pre Real bolo vždy prestupovou stratégiou získavanie atraktívnych futbalistov. Navyše, Hazarda vo veľkom obdivuje aj tréner Zinedine Zidane,“ zakončil sériu tvrdení britský plátok. Po nepodarenom minulom ročníku, kedy Chelsea skončila v polovici tabuľky a nedostala sa do Ligy majstrov sa objavovali časté šumy, že najväčšie hviezdy The Blues zmenia dres. Nestalo sa, a preto je málo reálne, že by Hazard či Courtois opúšťali dobre fungujúci celok.