Main Content

Las Vegas chce angažovať hneď niekoľko hviezdnych mien

štvrtok, 23. marec 2017 16:38 | Autor: Dávid Lech

Las Vegas chce angažovať hneď niekoľko hviezdnych mien
Las Vegas chce angažovať hneď niekoľko hviezdnych mien | zdroj: © TASR

Nováčik NHL z Las Vegas Golden Knights sa netají plánom získať na trhu s voľnými hráčmi hneď niekoľko hokejistov, ktorí by mohli tvoriť kostru tímu. Celok sebavedomo hlási, že s peniazmi problém nemá a tak sa môžu fanúšikovia tešiť na veľmi pestré a plodné leto plné zmien.

Peniaze nie sú problém. Náš majiteľ, Bill Foley, sa nebojí minúť peniaze na tých správnych hráčov a našou prácou je identifikovať týchto hokejistov,“ hlasí generálny manažér nováčika NHL z Las Vegas, George McPhee.

Od 18. do 20. júna budú mať vo Vegas jedinečnú príležitosť podpísať kontrakt s akýmkoľvek voľným hráčom, ktorí by bol pre ostatné celky NHL dostupný na podpis až 1. júla. Klub už podpísal svojho prvého hráča, ktorým sa stal Reid Duke z WHL. K nemu by sa čoskoro mohli pridať aj hviezdne mená ako Joe Thornton, Patrick Marleau, T.J. Oshie, Kevin Shattenkirk či Patrick Sharp. Títo hráči sa v lete stanú voľnými hráčmi. „Bude to veľmi náročné. No nechceme premeškať príležitosti získať hráčov, ktorí by nám mohli pomôcť.

Hneď niekoľko hokejových legiend sa vyjadrilo, že projekt klubu najlepšej hokejovej ligy sveta v Las Vegas môže byť úspešný. Nepochybuje o tom ani samotný McPhee, ktorý by mal v apríli zverejniť názov farmy Vegas v AHL: „Máme dobré miesto pre náš klub v AHL. Ideme na trh s dobrou hokejovou históriou a s tímom, ktorý bol víťazný. Budeme mať plnú právomoc nad všetkým hokejovým v klube. Budeme tam mať svojich trénerov a mnoho hráčov. Všetko to bude o vývoji a víťazstvách,“ tvrdí pre nhl.com. Meno prvého trénera v histórii klubu bude podľa všetkého oznámené až po sezóne.

Nováčik sa o atraktivitu svojho pôsobiska pre nových hráčov podľa bývalého hokejistu Martyho McSorleyho báť nemusí. Mesto by malo byť pre hokejistov veľkým ťahákom: „Tu vo Vegas by malo ísť o atraktívne miesto pre hru. Je skvelé zvlášť pre manželky. Keď ste v teplomilných podmienkach, deti môžu ísť von po celý rok. Zariadenie vo Vegas sú neskutočné. Schopnosť zabaviť rodiny toľkými spôsobmi, od parkov, golfu cez rôzne malé show, školy a nemocnice. Las Vegas z tohto hľadiska ponúka všetko.“ Okrem toho je veľkým plusom fakt, že sa v štáte Nevada neplatia dane z príjmu, čo môže byť pre mnohých hráčov taktiež veľkým lákadlom.