Main Content

Ibrahimovič zostane v Manchestri pod jednou neobvyklou podmienkou

streda, 22. marec 2017 13:31 | Autor: Squashmaster

Ibrahimovič zostane v Manchestri pod jednou neobvyklou podmienkou
Ibrahimovič zostane v Manchestri pod jednou neobvyklou podmienkou | zdroj: © TASR

Švédsky novinár Daniel Kristoffersson patrí podľa maďarského portálu www.nemzetisport.hu k futbalovým žurnalistom, ktorý sa mýlia len málokedy. Teraz sa vyjadril o svojom krajanovi a najlepšom švédskom hráčovi posledných rokov Zlatanovi Ibrahimovičovi.

Ibrahimovič pred touto sezónou zakotvil na Old Trafforde, kde napriek 35 rokom prežíva fantastické obdobie, avšak klubu sa nedarí podľa predsezónnych očakávaní, keď momentálne je až na piatom mieste v anglickej lige (hoci s reálnou nádejou vyhrať Európsku ligu a v rámci Premier League skončiť do štvrtého miesta).

Švédskemu dlháňovi končí zmluva v lete tohto roku a zatiaľ sa jasne nevyjadril, či chce pokračovať v drese červených diablov alebo prestúpi niekam inam. O jeho služby je eminentný záujem predovšetkým v americkej lige a zo strany SSC Neapol, avšak podľa maďarského portálu by Ibrahimovič  najradšej zostal v Manchestri.

Švédsky útočník má ale jednu nezvyčajnú podmienku: Chce, aby sa historicky najúspešnejší anglický klub v budúcej sezóne stopercentne sústredil na získanie majstrovského titulu v Premier League, hoci aj keby to malo byť na úkor neúspechu na európskej pohárovej scéne.

Toto netradičné želanie vychádza zo skutočnosti, že ak by Ibra získal anglický titul, mohol by o sebe povedať, že bol majstrom v štyroch európskych špičkových ligách (talianska, francúzska, španielska a anglická), čo by len zvýraznil jeho nezmazateľné miesto vo futbalovej histórii.