Main Content

VIDEO: Slovenské hviezdy v Chicagu opäť žiarili

streda, 22. marec 2017 07:05 | Autor: TASR

VIDEO: Slovenské hviezdy v Chicagu opäť žiarili
VIDEO: Slovenské hviezdy v Chicagu opäť žiarili | zdroj: © TASR

New York 22. marca (TASR) - V jedenástich zápasoch zámorskej NHL v noci na stredu sa bodovo presadili dvaja slovenskí hokejisti.

Marián Hossa si v dueli medzi Chicagom a Vancouverom pripísal na konto gól i asistenciu a v drese domácich skóroval aj Richard Pánik. Blackhawks však napokon prehrali 4:5 po predĺžení.

Pittsburgh si po Washingtone, Columbuse a Chicagu ako štvrtý tím definitívne zabezpečil postup do play off vďaka triumfu 3:1 na ľade Buffala. Kapitán obhajcov Stanleyho pohára Sidney Crosby prišiel v závere zápasu o dva predné zuby po zásahu vysokou hokejkou do tváre od Evandera Kanea. Boston s kapitánom Zdenom Chárom podľahol Ottawe 2:3. Tampa Bay bez brankára Petra Budaja prehrala s Arizonou 3:5 a ešte viac si skomplikovala situáciu v boji o účasť vo vyraďovačke.

V drese Chicaga dostal proti Vancouveru príležitosť aj Tomáš Jurčo. "Jastrabi" prehrávali po dvoch tretinách 1:4, no po presných zásahoch Hossu s Pánikom znížili na rozdiel jediného gólu a vďaka Ryanovi Hartmanovi si vynútili predĺženie. V ňom rozhodol o triumfe Canucks a ukončení päťzápasovej víťaznej série Chicaga Daniel Sedin. Pánik strelil svoj jubilejný 20. gól v tejto sezóne, Hossa ich má na konte už 23 a so 41 bodmi je najproduktívnejším Slovákom.

výsledky:

Boston - Ottawa 2:3

Winnipeg - Philadelphia 3:2

Chicago - Vancouver 4:5 pp
/za domácich Hossa 1+1, Pánik 1+0/

Montreal - Detroit 1:2 pp

Buffalo - Pittsburgh 1:3

Washington - Calgary 4:2



New Jersey - NY Rangers 3:2 pp

Florida - Carolina 3:4

Tampa Bay - Arizona 3:5

Minnesota - San Jose 3:2

Colorado - St. Louis 2:4