Main Content

Jurčo po odchode skritizoval Detroit. Miestne noviny mu úder vrátili

utorok, 21. marec 2017 16:51 | Autor: Dávid Lech

Jurčo po odchode skritizoval Detroit. Miestne noviny mu úder vrátili
Jurčo po odchode skritizoval Detroit. Miestne noviny mu úder vrátili | zdroj: © TASR

Tomáš Jurčo je po prestupe do Chicaga Blackhawks spokojný a dokonca sa neváhal pustiť do kritiky svojho bývalého pôsobiska. Detroitskí novinári okamžite Slovákovi vrátili úder.

„Stále tu mám čo robiť. V Detroite sme sa s priateľkou nudili a nevedeli, čo robiť. To tu nehrozí,“ pochvaľuje si nové mesto 24-ročný Košičan, ktorý v drese Blackhawks nastúpil do ôsmich stretnutí bez bodového zisku. V Chicagu by sa ale ešte mal dočkať nejednej príležitosti, ktorej by sa mal chopiť. Vedenie klubu sledovalo jeho výkony už od roku 2015. „Najväčší rozdiel je v tom, že tu si na ľade môžeme oveľa viac dovoliť. V Detroite sme len vyhadzovali puky a hrali na istotu,“ porovnáva svoje bývalé pôsobisko so súčasným.

Technicky zdatný útočník si ale je vedomý toho, že na ľade potrebuje pridať. „Ak sa chcem udržať v zostave, musím na ľade niečo vymyslieť,“ uvedomuje si zatiaľ nepresvedčivé štatistiky. Po ôsmich dueloch má na konte 0 bodov a jeden mínusový bod. Na ľade strávil priemerne 11 minút a 51 sekúnd a na bránu vyslal celkom 11 striel. „Keď som hrával v juniorke a na farme, góly a body sa odo mňa očakávali. V Detroite som ale hral hlavne v tretej a štvrtej formácii, tak som si vybudoval zlozvyk a hral hlavne na istotu,“ priznáva pre chicagotribune.com slovenský útočník.

Za svoje vyjadrenia si vyslúžil veľkú kritiku zo strany detroitských fanúšikov i médií. Tí si pre zmenu „zlízli“ na jeho spomínanej stále nulovej produktivite. Stránka The Detroit News napísala, že niekto zrejme považuje za „nudné“ nestrieľanie gólov a Jurča označila za „bezgólový zázrak.“