Main Content

Veľká šanca pre Haláka. Tréner Islanders uvažuje o jeho návrate do prvého tímu!

utorok, 21. marec 2017 11:57 | Autor: Dávid Lech

Veľká šanca pre Haláka. Tréner Islanders uvažuje o jeho návrate do prvého tímu!
Veľká šanca pre Haláka. Tréner Islanders uvažuje o jeho návrate do prvého tímu! | zdroj: © TASR

Jaroslav Halák by sa čoskoro mohol opäť objaviť na klziskách National Hockey League.

Hokejisti New Yorku Islanders v závere základnej časti tuho bojujú o postup do play-off. Aktuálne majú na konte 78 bodov a pred sebou majú ešte 11 stretnutí. Na poslednú postupovú priečku, ktorá aktuálne patrí Torontu Maple Leafs strácajú len tri body. Vedenie „Isles“ tak uvažuje o posilnení brankárskeho postu o Slováka Jaroslava Haláka, ktorý na farme v AHL predvádza vynikajúce výkony.

Veľa sa o tom hovorí. Chytá veľmi dobre a má výborný prístup. Uvidíme, ako to dopadne v priebehu najbližších dní,“ nechal sa počuť tréner Doug Weight pre newsday.com. Americký celok po odvolaní kouča Jacka Capuana výrazne nabral na kvalite, zlepšil tímové poňatie hry a napokon stále živí šancu na tretí postup do play-off v rade.

Dopomôcť by im k tomu mohol aj slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý padol v nemilosť predchádzajúceho trénera Jacka Capuana a na úkor Thomasa Greissa a Jeana-Francoisa Berubeho bol preradený na farbu do Bridgeportu, kde podáva vynikajúce výkony a po 26 stretnutiach sa môže pýšiť 92,3-percentnou úspešnosťou zásahov.

Lodivod Islanders tak priznal, že v hre je stále aj návrat Haláka do prvého tímu, ktorému by mal pomôcť dostať sa do play-off: „Rátam so všetkými možnosťami. Neznamená to, že sa mi nepáči prínos Berugeho, mám ho veľmi rád. Ide o náročnú situáciu a uvidíme, ako to dopadne. Ešte to preberieme a potom urobíme konečné rozhodnutie,“ dodal nádej bratislavskému rodákovi na návrat do NHL bývalý americký útočník, ktorý v NHL odohral 1238 stretnutí so ziskom 1033 kanadských bodov.