Main Content

Trojica hráčov z KHL v hľadáčiku klubov NHL

utorok, 21. marec 2017 16:43 | Autor: Dávid Lech

Trojica hráčov z KHL v hľadáčiku klubov NHL
Trojica hráčov z KHL v hľadáčiku klubov NHL | zdroj: © TASR

Trojica hráčov KHL si výbornými výkonmi vyslúžila interes zo strany klubov NHL. Jeden hráč už zmluvu podpísal, ďalší dvaja by ho mali čoskoro nasledovať.

Kluby National Hockey League pravidelne sondujú výkony hokejistov v konkurenčnej Kontinentálnej hokejovej lige, kde korčuľuje viacero veľmi kvalitných mladých hráčov s vysokým potenciálom. Po novom by sa do zámorskej profiligy mali v lete presťahovať hneď traja hráči, ktorí výkonnostne prerastajú ruskú nadnárodnú súťaž.

Už istý kontrakt v zámorí má fínsky reprezentant Miro Aaltonen. 23-ročný útočník bol v roku 2013 draftovaný organizáciou Anaheimu Ducks, no s kalifornským tímom sa na zmluve nikdy nedohodol. Jeho novým pôsobiskom sa tak stane Toronto Maple Leafs, ktoré s rýchlonohým útočníkom Viťazu Podolsk podpísalo nováčikovský kontrakt. Aaltonen v tejto sezóne nastúpil do 59 duelov, v ktorých zaznamenal 44 kanadských bodov (19+25).

Veľký záujem je v NHL aj o dvojicu ruských obrancov Viktora Antipina a Alexeja Bereglazova. Obaja reprezentujú svoju krajinu a v aktuálnom ročníku taktiež spoločne bliekajú dres Metallurgu Magnitogorsk, kde patria medzi opory svojho tímu. Prvého menovaného majú na lane predstavitelia Buffala Sabres, 194 centimetrov vysoký Bereglazov je pod drobnohľadom skautov New York Rangers. Informáciu zverejnila česká stránka nhl.cz.

Čoraz viac sa ale začína hovoriť aj o ďalších odchodoch do NHL. Z KHL by sa mali porúčať český obranca Jakub Jeřábek, jeho krajan Vladimír Sobotka či hviezdni útočníci Jevgenij Dadonov, Vadim Šipačov či Kirill Kaprizov.