Main Content

Nový Arsenal? Gunners chystajú zemetrasenie v kádri

utorok, 21. marec 2017 11:22 | Autor: Jakub Mihálik

Nový Arsenal? Gunners chystajú zemetrasenie v kádri
Nový Arsenal? Gunners chystajú zemetrasenie v kádri | zdroj: © TASR

Z Emirates Stadium majú odísť najväčšie hviezdy, no prísť hráči budúcnosti.

V týchto dňoch je najdiskutovanejšou témou vo svete futbalu to, či legenda Arsenalu, Arsene Wenger, po sezóne odíde z Emirates Stadium, alebo ostane. 

Podľa informácií britského denníka Mirror, tento týždeň francúzsky lodivod podpíše predĺženie zmluvy, avšak pod podmienkou, že v kádri príde k radikálnym zmenám. 

Podľa informácií z Anglicka sa Arsenal už zmieril s odchodom dvoch najväčších hviezd tímu, Alexisa Sáncheza a Mesuta Ozil, ktorí nie sú spokojní s výsledkami tímu v tejto sezóne. Ich prestup by však Arsenalu mal zabezpečiť okolo 120 miliónov eur. 

Prostriedky z týchto dvoch prestupov, navýšené o ďalší balík, ktorý má mať Wenger k dispozícii, majú Gunners využiť na nákup viacerých mladých hviezd. Prvým na zozname by mal byť útočník Lyonu, Alexandre Lacazette, ktorého v Arsenale sledujú už dlhšiu dobu. Minulé leto ponúkli Olympiqueu 50 miliónov eur a toto leto by mala ísť ponuka ešte vyššie. 

Ešte väčšia prestupová čiastka sa očakáva v prípade Kyliana Mbappého, ktorý je jedným z najhorúcejších prestupových artiklov. Keďže španielsky denník AS prišiel s informáciou, že Real je ochotný zaplatiť za monackého tínedžera 80 miliónov eur, dá sa očakávať, že Arsenal bude musieť prísť s rekordnou ponukou, ak chce prebiť záujem Los Blancos. 

Ďalšími prestupovými cieľmi v rámci Wengerovho zemetrasenia majú byť Marco Reus z Borussie Dortmund a Ross Barkley z Evertonu, ktorý by tak vystužil stred zálohy, ktorý je dlhodobým problémom Gunners. 

Brankár Stoke Jack Butland je ďalším potenciálnym cieľom Arsenalu, v defenzíve ho má doplniť ľavý obranca Valencie, José Luis Gaya, o ktorého sa zaujíma aj Manchester City. 

Naopak, z tímu by mali odísť Alex Oxlade-Chamberlain, Nacho Monreal, Jack Wilshere či Aaron Ramsey, ktorí v Arsenale nenaplnili nádeje, ktoré do nich Wenger vkladal.