Main Content

Prestúpi Neymar z Barcelony do Premier League?

utorok, 21. marec 2017 11:30 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar v drese Barcelony
Neymar v drese Barcelony | zdroj: © TASR

Aj napriek tomu, že má brazílsky útočník Neymar s Barcelonou platný kontrakt, stále sa vo veľkom špekuluje o jeho možnom prestupe inam. Katalánske číslo 11 sa najnovšie vyjadrilo o možnosti hrať v anglickej Premier League.

Počas leta 2016 sa vo veľkom špekulovalo o možnom Neymarovom prestupe do Anglicka. Obrovský záujem mal hlavne Manchester United, ktorý núkal Barcelone približne dvesto miliónov libier. Do svojho kádra chcel brazílskeho útočníka získať hlavne kouč José Mourinho. Katalánci člena svojho prestížneho útoku MSN preč nepustili.

S odstupom času sa k letným špekuláciám vyjadril aj samotný Neymar. „Premier League je liga, ktorá ma naozaj udivuje. Mám rád štýl, akým tam hrajú tímy. Ktovie, možno jedného dňa budem v tejto súťaži nastupovať aj ja,“ cituje jeho vyjadrenia denník The Sun.

„Obdivujem Manchester United, Chelsea, Arsenal či Liverpool. Sú to tímy, ktoré vždy bojujú. Sú tam taktiež svetoví tréneri ako José Mourinho či Pep Guardiola. Kormidelníci, pod ktorými by chcel hrávať každý futbalista sveta,“ nešetril Neymar slovami chvály.

Neymarovi sa páči vyrovnanosť Premier League. Na rozdiel od španielskej La Ligy je na Britských ostrovoch menej čitateľných zápasov. „V Premier League nikdy neviete, kto vyhrá zápas, alebo kto sa stane majstrom. Vždy sa jedná o prekvapenie. Leicester je vynikajúci. Mali skvelú sezónu, preto ak by sme na nich narazili v Lige majstrov, veľmi by sme ich rešpektovali.“