Main Content

Manchester United prepísal históriu Premier League. Mourinho hovorí o vynikajúcom týždni

pondelok, 20. marec 2017 12:03 | Autor: TASR

Manchester United prepísal históriu Premier League. Mourinho hovorí o vynikajúcom týždni
Manchester United prepísal históriu Premier League. Mourinho hovorí o vynikajúcom týždni | zdroj: © TASR

Machester 20. marca (TASR) - Futbalisti Manchestru United sa po víťazstve 3:1 na ihrisku Middlesbrough posunuli v tabuľke Premier League na piate miesto zaručujúce účasť v Európskej lige UEFA. Zverenci trénera Josého Mourinha sa môžu vyšvihnúť ešte vyššie. Na štvrtý FC Liverpool síce strácajú štyri body, no majú dva zápasy k dobru.

United dosiahli v uplynulých dňoch niekoľko míľnikov. Proti Middlesbrough slávili rekordné 600. víťazstvo v Premier League, čo sa dopisiaľ žiadnemu klubu nepodarilo.

"Uplynulý týždeň bol pre nás vynikajúci. Postúpili sme do štvrťfinále Európskej ligy, túto súťaž považujeme za veľmi dôležitú a pootvorili sme si dvere do budúcosezónnej Ligy majstrov. Máme teda o čo hrať na dvoch frontoch," povedal Mourinho pre akreditované médiá.

Portugalský tréner je spokojný najmä s tým, že sa na jeho mužstve neprejavuje únava. "Hrali sme dvakrát s Rostovom, v anglickom FA Cupe proti Chelsea sme hrali oslabení po červenej karte, proti Middlesbrough sme nemohli nastúpiť v plnej sile pre viaceré zranenia. Ale tí, čo nastúpili, hrali naozaj výborne. Som s naším výkonom spokojný," tešil sa kormidelník "červených diablov".

O druhý gól v nedeľňajšom zápase sa postaral 24-ročný útočník Jesse Lingard, ktorý však desať minút pred koncom musel prepustiť miesto Anthonymu Martialovi po tom, ako sa zranil. "Ide o problém s členkom, ale nemyslím si, že to bude niečo vážne," dodal Mourinho.