Main Content

Ibrahimovič: Mourinho má môže zmanipulovať, Guardiola mi dodáva adrenalín

pondelok, 20. marec 2017 11:54 | Autor: Jakub Vaverka

Ibrahimovič: Mourinho má môže zmanipulovať, Guardiola mi dodáva adrenalín
Ibrahimovič: Mourinho má môže zmanipulovať, Guardiola mi dodáva adrenalín | zdroj: © TASR

Švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič sa stretol so španielskym koučom Pepom Guardiolom počas spoločného pôsobenia v FC Barcelona. Nepadli si do oka a dodnes medzi nimi existuje napätie. Kanonier Manchestru United to priznáva.

Zlatan Ibrahimovič prišiel do Barcelony z Interu Miláno a mal sa stať jednou z najväčších ofenzívnych hviezd v La Lige. V 45 dueloch skóroval 21-krát, rozhodol jedno El Clásico. Pepovi Guardiolovi sa však nepozdávala jeho morálka, ktorá podľa jeho slov nezapadala do barcelonskej filozofie. Ich cesty sa následne rozdelili, Švéd však na svoju katalánsku anabázu nezabudol.

Zápasy proti Guardiolovi sú pre rodáka z Malmo špeciálnou udalosťou. „Keď hrám proti jeho tímom, je to niečo, čo ma motivuje. Dodáva mi to adrenalín. Nejde však o osobný problém, je to súčasť hry. Najprv mi volával každý deň, aby ma získal. Potom, keď ma mal, prestal som hrávať zo dňa na deň,“ prináša slová Ibrahimoviča denník ​the Sun.

Bombardér Manchestru United sa vyjadril aj k špekuláciám, ktoré ho spájajú s odchodom do SSC Neapol. Možnú taliansku bodku za kariérou nedávno nepoprel ani hráčov agent Mino Raiola. „Počasie v Anglicku je naozaj divné. Prší, svieti slnko a sneží, všetko v jeden deň. Viete ale, že som tu šťastný. Neapolčania budú musieť chvíľu počkať.“

„Uvidíme, čo sa stane potom. Prísť do Manchestru United bolo veľkou výzvou. Stať sa súčasťou histórie klubu s tak úspešnou minulosťou,“ prezrádza Zlatan a v závere potvrdzuje, že má výborný vzťah s Josém Mourinhom. „Motivuje ma, vždy mi na rovinu povie, čo robím zle, a čo by som mohol zlepšiť. Dokáže vás zmanipulovať tak, že idete na ihrisko a odovzdáte 200 percent miesto 100.“