Main Content

Federer vyhral piatykrát turnaj ATP v Indian Wells

pondelok, 20. marec 2017 07:05 | Autor: TASR

Federer vyhral piatykrát turnaj ATP v Indian Wells
Federer vyhral piatykrát turnaj ATP v Indian Wells | zdroj: © TASR

Indian Wells 20. marca (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa stal piatykrát v kariére víťazom prestížneho turnaja ATP 1000 v kalifornskom Indian Wells.

Vo finále dvojhry si ako nasadená deviatka poradil so svojím krajanom a trojkou "pavúka" Stanom Wawrinkom 6:4, 7:5. Pre Federera je to jubilejný 90. titul na najvyššej profesionálnej úrovni.

Šampión Australian Open sa vo svetovom rebríčku ATP Entry posunul z desiateho na šieste miesto. "Triumf v Indian Wells je pre mňa príjemné prekvapenie, aj keď nie až také veľké, ako januárové víťazstvo na Australian Open v Melbourne. Na ceste za titulom v Kalifornii som zdolal veľa kvalitných hráčov, čo ma veľmi teší. Bombastickejší úvod sezóny som si ani nemohol predstaviť. Minulý rok som nezískal ani jeden titul, teraz už mám v zbierke dve mimoriadne cenné trofeje. Je to dramatická zmena v porovnaní s vlaňajškom," povedal Federer pre akreditované médiá.

Grandslamový rekordér má v tomto roku impozantnú bilanciu 13:1. "Celý uplynulý týždeň v Indian Wells bol pre mňa ako z rozprávky. Keď som sa v januári vrátil na okruh ATP po polročnej pauze zavinenej zranením, nevedel som, ako to celé vypáli. Dúfam, že moje telo vydrží záťaž a že aj v ďalšom priebehu sezóny budem schopný podávať takéto výkony. Keď si uvedomím, že 17 rokov po premiére v Indian Wells som získal titul, je to niečo fantastické," dodal Federer, ktorý upravil vzájomnú bilanciu s Wawrinkom na 20:3. Na harde vyhral nad dlhoročným kolegom zo švajčiarskeho daviscupového tímu všetkých 15 zápasov.

dvojhra - finále:

Roger Federer (9-Švajč.) - Stan Wawrinka (3-Švajč.) 7:5, 6:4