Main Content

Šéf Ottawy nepustí Karlssona na ZOH 2018. Bojí sa, že sa zopakuje rok 2006

nedeľa, 19. marec 2017 15:41 | Autor: Dávid Lech

Šéf Ottawy nepustí Karlssona na ZOH 2018. Bojí sa, že sa zopakuje rok 2006
Šéf Ottawy nepustí Karlssona na ZOH 2018. Bojí sa, že sa zopakuje rok 2006 | zdroj: © TASR

Ak NHL neodobrí účasť svojich hráčov na Zimné olympijské hry 2018, hokejový turnaj v Pchjongjangu príde s určitosťou o Erika Karlssona. Šéf Ottawy Senators Eugene Melnyk svojho zverenca reprezentovať svoju krajinu nepustí. Bojí sa, že sa môže zopakovať situácia z roku 2006.

Majiteľ Ottawy Senators Eugene Melnyk nepôjde v šľapajách svojho kolegu Teda Leonsisa, ktorý sa už skôr vyjadril, že nemá výhrady voči odchodu Alexa Ovečkina a Nicklasa Bäckströma na Zimné olympijské hry 2018 aj v prípade, že NHL nepovolí účasť svojich hráčov na turnaji.

Nie, nie. Povedal by som nie, jednoznačné nie,“ rezolútne odmieta podobné špekulácie médií o možnej účasti Karlssona pod piatimi kruhmi. Jeden z najlepších švédskych hokejistov súčasnosti sa tak do Pchjongjangu dostane len v prípade, že na ZOH pocestujú všetci hráči NHL pod záštitou samotnej ligy.

Predstavte si, že Karlssona pustím a zraní sa. Dlhodobo alebo aj tak, že bude musieť ukončiť kariéru. Chápete, čo tým chcem povedať? Taký je môj pohľad,“ vysvetľoval šéf „Sens“ pre stránku ottawacitizen.com. Ohľadom tohto rozhodnutia sa radil aj so švédskou ikonou klubu Danielom Alfredssonom, ktorý pôsobí vo funkcii poradcu.

Melnyk ale má na toto rozhodnutie svoje dôvody. Strach mu naháňa situácia z roku 2006. „Viete, v roku 2006 sme už skoro mali Stanley Cup doma, už sme riešili, aké mená na neho napíšeme. Potom sa zranil Dominik Hašek a všetko sa skončilo. Ak to ostatní chcú urobiť, tak prosím, no nech si vo Washingtone skúsia predstaviť, ako majú rozohranú sezónu na Stanley Cup a prídu o Ovečkina. Alebo Montreal, čo by Canadiens robili, keby sa im zranil Carey Price?“ dal zaspomínať na zranenie Hašeka zo Zimnej olympiády 2006 v Turíne, po ktorej sa „Dominátor“ už nikdy neobjavil v zostave Ottawy Senators a po prekonaní zranenia sa vrátil do Detroitu Red Wings.