Main Content

Dozvuky kauzy: Exmyjavčania vypiekli s disciplinárkou, Schet si ešte postojí!

sobota, 18. marec 2017 14:27 | Autor: Filip Chudý

Dozvuky kauzy: Exmyjavčania vypiekli s disciplinárkou, Schet si ešte postojí!
Dozvuky kauzy: Exmyjavčania vypiekli s disciplinárkou, Schet si ešte postojí! | zdroj: © TASR

Tresty za incidenty v zápase Myjavy so Slovanom boli hráčom rozdané ešte v decembri, no v praxi sa ukázali ako úplne iné. Potrestaní hráči Myjavy pomaly akoby ani trest nemali.

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) sa v decembri zaoberala hlavne stretnutím 19. kola Fortuna ligy Myjava – Slovan, v ktorom rozdala viacero trestov, pričom práve v tomto období čelila viacerým odvolaniam.

Pre pripomenutie, najhoršie obišiel hráč belasých Mitchell Schet, ktorý bol vylúčený za hrubé nešportové správanie (vrazenie a udretie súpera rukou), za čo dostal stopku na 6 týždňov, pričom trest začal plynúť 18. februára tohto roka, keď bolo na pláne prvé jarné kolo. Myjavčan Vladimír Kukoľ, ktorý práve Scheta fauloval, na čo následne holandský krídelník neadekvátne reagoval, mal pozastavenú činnosť na 4 týždne od začiatku jarnej časti najvyššej súťaže.

Tretí vylúčený v tomto zápase srbský stredopoliar Slovana Vukan Savičevič dostal za vylúčenie po dvoch žltých kartách trest na jeden zápas, plus pokutu 500 eur za kopnutie do reklamného bannera. No tento trest si už odstál hneď v prvom jarnom kole. Ďalší dvaja dodatočne potrestaní hráči Denis DugaIvan Ostojič prestúpili do zahraničia, pričom Dugov prípad riešila Odvolacia komisia SFZ. To Ostojič podľa dostupných záznamov hral už 6. februára cyperskú najvyššiu súťaž, čo bol prvý zápas po jeho prestupe, hoci na Slovensku mu vymerali trest na tri týždne.

DK SFZ riešila prípady hráčov, ktorí zostali na Slovensku, pričom ani jednej požiadavke na zníženie disciplinárneho trestu nevyhovela. Vladimír Kukoľ s ňou neuspel už pred dvomi týždňami, no veľmi ho to trápiť nemusí, keďže prišiel len o jeden zápas, ktorým bolo štvrťfinále Slovenského pohára v Dunajskej Strede, kde jeho nový zamestnávateľ FK Poprad vyhral 1:0. Trest sa mu oficiálne končí túto sobotu a v nedeľu 19. marca môže nastúpiť na prvé jarné kolo druhej ligy východ. Štvortýždňový trest bol teda preňho v skutočnosti len jednozápasový.

To Mitchell Schet si ešte postojí. Slovanu už chýbal v piatich zápasoch, no bude ešte v dvoch. V najnovšej úradnej správe SFZ zo soboty 18. marca totiž DK SFZ informuje, že žiadosť o zmenu trestu síce berie na vedomie, ale zamieta ju. V praxi to znamená, že Schet nebude hrať nielen proti Zlatým Moravciam – Vrábľom, ale ani po reprezentačnej prestávke v Podbrezovej, keďže tento zápas sa hrá 1. apríla. Ak by sa hralo teoreticky v nedeľu 2. apríla, už by mohol nastúpiť. Takto si Schet počká minimálne do 4. apríla, keď majú belasí na pláne prvé semifinále Slovenského pohára proti Michalovciam.