Main Content

Pirlo prezradil, ktorého trénera považuje za najlepšieho na svete

utorok, 14. marec 2017 15:08 | Autor: Jakub Vaverka

Andrea Pirlo
Andrea Pirlo | zdroj: © TASR

Taliansky kouč Antonio Conte v prebiehajúcom ročníku potvrdzuje, že patrí medzi trénerskú špičku. Trápiacu sa Chelsea premenil na výborne fungujúci stroj, ktorý kráča za majstrovským titulom. Veľký vplyv ex-kormidelníka Juventusu potvrdzuje niekdajší taliansky reprezentant.

Antonio Conte prišiel v lete na Stamford Bridge, kde ho čakala poriadna kopa práce. Chelsea nebola v dobrom stave, mala za sebou katastrofálnu sezónu. Talian však zaviedol prísne pravidlá, vrátil hráčov na zem a The Blues momentálne zaslúžene vedú Premier League s pohodlným náskokom. Conteho vplyv je obrovský, potvrdzuje to aj jeho bývalý zverenec, legendárny záložník Andrea Pirlo.

„Conte je pre mňa osobne najlepší tréner na svete. Je to génius. Pracuje každý deň celých dvadsaťštyri hodín na futbale, na zlepšení svojho tímu, na každučkom detaile. To je dôvod, prečo jeho hráči hrajú tak dobre,“ cituje bývalého hráča Juventusu Turín či AC Miláno anglický denník Metro.

Pirlo strávil s Contem tri roky v Juventuse Turín a trikrát sa radoval z talianskeho titulu. „V  Juventuse som mal s týmto trénerom česť tri roky. Vyhrali sme ligu a každý deň sme boli v tréningovom procese lepší a lepší. Teraz v Chelsea je to možno rovnaké.“ Zaujímavosťou je, že práve Pirlo bol údajne jedným z dôvodov, prečo Conte začal v Turíne forsírovať rozostavenie 3-5-2.

Prácu Antonia Conteho nedávno ocenil aj jeho sok z Liverpoolu, nemecký kormidelník Jurgen Klopp. Manažér The Reds označil Talianove počínanie za perfektné. Chelsea kráča naďalej prebiehajúcim ročníkom ako nôž maslom. Včera sa Modrí kvalifikovali do semifinále FA Cupu, po tom, čo na domácej pôde zdolali Manchester United 1:0.