Main Content

Môže byť lepší než otec. Video LeBrona Jamesa Juniora dobylo internet

pondelok, 13. marec 2017 13:19 | Autor: De Fa

Môže byť lepší než otec. Video LeBrona Jamesa Juniora dobylo internet
Môže byť lepší než otec. Video LeBrona Jamesa Juniora dobylo internet | zdroj: © TASR

Talent zdedil po otcovi. To si môže povedať LeBron James Jr., syn momentálne najlepšieho basketbalistu na svete LeBrona Jamesa. Vo dvanástich rokoch medzi svojimi rovesníkmi vyniká a podľa viacerých skautov má pred sebou skvelú budúcnosť.

James je na svojho najstaršieho syna právom hrdý, veď vo svojom veku vyniká skvelým prehľadom v hre, driblingom a nahrávkami. Túto všestrannosť určite odkukal od svojho otca, ktorý je považovaný za najvšestrannejšieho basketbalistu v histórii NBA.

James „mladší“ si už teraz môže vyberať z radu prestížnych univerzít, ktoré o neho majú záujem. Podľa slov jeho otca sú však najhorúcejšími kandidátmi dve.

Prvou je University Duke, kde pôsobí legendárny Coach K (Mike Krzyzewski), s ktorým má James veľmi dobrý vzťah a získal si jeho rešpekt počas trénovania národného tímu USA. Druhým najvážnejším kandidátom je univerzita Kentucky, ktorá je liaheň kvalitných basketbalistov v poslednom desaťročí a pôsobí tam ako tréner Jamesov kamarát a rešpektovaný univerzitný tréner John Calipari.

Samotný King James na adresu svojho syna nedávno prehlásil: „V jeho veku som nevedel tak dobre zaobchádzať s loptou, ako to vie on. Ovládanie lopty má výnimočné a taktiež strieľa oveľa lepšie ako som vedel ja. V čom sme však dosť podobní je to, že vieme rovnako dobre nahrávať. Je skvelé pozorovať, že to robí rovnako dobre ako ja.

LeBron James Jr. sa pred nedávnom predstavil na prestížnom dvojdňovom turnaji v Texase, ktorý nesie názov John Lucas All-Star Weekend. Z tohto podujatia vznikol video zostrih s akciami Jamesovho syna. Keď sa novinári opýtali na to ako vníma takýto záujem o svojho syna zo strany médií a ako hodnotí jeho progres James odpovedal: „V tomto videu sú zachytene pravdepodobne najlepšie stránky jeho hry. Vyrastal som tým, že som hrával basketbal, hrával AAU zápasy a sledoval decká ako sa nechceli deliť o loptu. Neprihrávali, nehrali tímovo a podobné veci, no ja som nikdy nebol jedno z tých deciek. Vždy ma bavilo vidieť mojich spoluhráčov šťastných z toho, že som im nahral a oni mohli premeniť strelu a na oplátku mi to vrátili. Takáto vlastnosť u deciek vo veku môjho syna je výnimočná.

Čo nakoniec dodať. Snáď len to, že synovia slávnych basketbalistov to často nemajú vôbec ľahké a niekedy zvučné meno vie ich progresu len uškodiť. Na druhú stranu, hovorí sa, že talent je len 5% úspechu a zvyšných 95% je tvrdá drina. LeBron James Jr. má vo svojom otcovi jasný príklad toho, že železná disciplína a každodenná drina sa vypláca. Perličkou všetkého by mohlo byť, že títo dvaja sa raz stretnú spolu v jednom tíme a stanú sa tak historicky prvou dvojicou otec-syn, ktorá kedy nastúpi v NBA za jeden tím.