Main Content

Fenonemálny Peter Sagan ovládol aj 5. etapu Tirreno - Adriatico!

nedeľa, 12. marec 2017 16:19 | Autor: TASR

Fenonemálny Peter Sagan ovládol aj 5. etapu Tirreno - Adriatico!
Fenonemálny Peter Sagan ovládol aj 5. etapu Tirreno - Adriatico! | zdroj: © TASR

Fermo 12. marca (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan triumfoval v nedeľňajšej 5. etape pretekov Tirreno - Adriatico.

Sagan sa v kopcovitej 209 kilometrov dlhej etape dokázal neustále držať v hlavnom pelotóne, zostal v popredí aj po postupnej selekcii na záverečnom kopci a následne si vychutnal koncovku v malej skupine v uličkách starobylého mesta Fermo, v ktorej boli samí vrchári. Slovenský reprezentant nastúpil pred záverečnou zákrutou a na krátkej cieľovej rovinke nedal súperom šancu.



VIDEO: Záverečné metre 5. etapy,
ktorú ovládol v špurte Peter Sagan

"Cítil som sa veľmi zle, ale nesmierne sa teším z tohto víťazstva. Vyzerá to tak, že zajtra nebudem schopný súťažiť. Od začiatku sa išlo na plný plyn a stále sa útočilo. Neviem, či si ostatní jazdci pozreli profil, ktorý nás čakal. Rafal Majka mi veril. Povedal som mu, aby nebol hlúpy. Ak budeme obaja v jednej skupine a bude mať dobré nohy, môže ísť na seba. Veril mi viac ako ja sám. Na záverečnom kopci som síce vypadol z vedúcej skupiny, ale dokázal som sa vrátiť späť. A potom som dal do toho úplne všetko," citoval Sagana portál cycling-info.sk.

Na čele celkovej klasifikácie sa udržal vrchársky špecialista Nairo Quintana, jazdec tímu Movistar finišoval v nedeľu na 8. mieste. Na druhého Pinota mal 50-sekundový náskok, priebežná tretia pozícia patrila Austrálčanovi Rohanovi Dennisovi (+1:06 min). Z pretekov odstúpil do nedele druhý muž poradia Adam Yates (Orica-Scott), ktorý vzdal svoje snaženie pre žalúdočné problémy.

Preteky pokračujú v pondelok 168 km dlhou etapou z Ascoli Piceno do Civitanova Marche.


výsledky 5. etapy Tirreno - Adriatico (Rieti - Fermo, 209 km):

1. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) 5:00:05 h, 2. Thibaut Pinot (Fr./FDJ), 3. Primož Roglič (Slovin./LottoNl-Jumbo), 4. Geraint Thomas (V.Brit./Sky), 5. Bauke Mollema (Hol./Trek-Segafredo), 6. Rigoberto Uran (Kol./Cannondale-Drapac), 7. Tom Dumoulin (Hol./Sunweb), 8. Nairo Quintana (Kol./Movistar), 9. Rohan Dennis (Austr./BMC Racing), 10. Simon Špilak (Slovin./Kaťuša-Alpecin) všetci rovnaký čas ako víťaz

Priebežné poradie po 5. etape: 1. Quintana 21:34:51 h, 2. Pinot +0:50 min, 3. Dennis +1:06, 4. Roglič +1:15, 5. Dumoulin +1:19, 6. Thomas +1:23, 7. Uran +1:30, 8. Jonathan Castroviejo (Šp./Movistar) +1:32, 9. Bauke Mollema (Hol./Trek-Segafredo) +1:37, 10. Špilak +1:59