Main Content

Paráda! Famózny Sagan ovládol 3. etapu pretekov Tirreno-Adriatico!

piatok, 10. marec 2017 16:59 | Autor: TASR

Paráda! Famózny Sagan ovládol 3. etapu pretekov Tirreno-Adriatico!
Paráda! Famózny Sagan ovládol 3. etapu pretekov Tirreno-Adriatico! | zdroj: © TASR

Rím 10. marca (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan vyhral 3. etapu na pretekoch Tirreno-Adriatico v Taliansku.

Dvojnásobný majster sveta jazdiaci za tím Bora-Hansgrohe zdolal v záverečnom špurte Taliana Eliu Vivianiho (Sky). Tretí skončil Belgičan Jurgen Roelandts (Lotto Soudal). Pre Sagana to bolo druhé víťazstvo v sezóne, vo februári ovládol klasiku Kuurne-Brusel-Kuurne.

"Dnes bolo dosť veterno. Každý sa bál, že na posledných 15 km bude fúkať, ale napokon sa nič nestalo. Som rád, že som vyhral, ďakujem spolujazdcom v tíme za podporu. Sezóna je len na začiatku, verím, že dosiahnem ďalšie víťazstvá," povedal Sagan do kamery Eurosportu v cieli etapy, ktorá merala 204 km a viedla z Monterotondo Marittimo do Montalto di Castro.

Na čelo priebežného poradia pretekov sa prebojoval Austrálčan Rohan Dennis (BMC), ktorý vystriedal tímového kolegu Belgičana Grega Van Avermaeta.

Dvanásť kilometrov po štarte piatkovej etapy sa dostala do úniku sedmička jazdcov v zložení Mattia Frapporti (Androni-Sidermec), Andrij Grivko (Astana), Mirco Maestri, Luca Wackermann (obaja Bardiani – CSF), Iuri Filosi a Kohei Učima (obaja Nippo-Fantini) a Alexis Gougeard (Ag2r La Mondiale). Skupina si začala budovať náskok, ktorý miestami dosiahol štyri minúty.

Na čele pelotónu pracovali tímy BMC, QuickStep a Dimension Data, posledne menované zoskupenie sa snažilo o prípadnú pozíciu pre Marka Cavendisha. Sagan šliapal do pedálov vedľa belgického veterána Toma Boonena (QuickStep).

Sedemdesiat kilometrov pred cieľom sedmičku opustil Učima a na čele pelotónu sa objavili jazdci tímu Bora–Hansgrohe, ktorí pracovali pre Sagana. Počas jedného z menších stúpaní sa skupina, ktorá si udržiavala náskok okolo dvoch minút, zredukovala o dvojicu z tímu Bardiani–CSF a Frapportiho. Napokon zostal ešte chvíľu v úniku osamotený Filosi, no na chrbát mu s odstupom trinástich sekúnd dýchal pelotón.

Na čele pelotónu si pozície strážili silné tímy Bora, BMC, Sky a QuickStep. Sedem kilometrov pred cieľom sa vpredu objavil Sagan, ktorý napokon dotiahol záverečný boj do víťazného konca.

Tirreno-Adriatico - 3. etapa:

1. Peter SAGAN (SR/Bora-Hansgrohe) 4:51:59 h, 2. Elia Viviani (Tal./Sky), 3. Jurgen Roelandts (Belg./Lotto Soudal), 4. Sacha Modolo (Tal./UAE Emirates), 5. Luka Mezgec (Slovin./Orica-Scott), 6. Rick Zabel (Nem./Kaťuša-Alpecin), 7. Andrea Palini (Tal./Androni Giocattoli), 8. Roberto Ferrari (Tal./UAE Emirates), 9. Georg Preidler (Rak./Sunweb), 10. Ramon Sinkeldam (Hol./Sunweb) - všetci čas ako víťaz