Main Content

FOTO: Emócie, slzy, eufória. Pozrite si najlepšie zábery historického obratu Barcelony (fotky vnútri)

štvrtok, 9. marec 2017 12:14 | Autor: Martin Gregor

FOTO: Emócie, slzy, eufória. Pozrite si najlepšie zábery historického obratu Barcelony (fotky vnútri)
FOTO: Emócie, slzy, eufória. Pozrite si najlepšie zábery historického obratu Barcelony (fotky vnútri) | zdroj: © TASR

Obrat z ríše snov sa podaril realizovať hráčom FC Barcelona vo včerajšom odvetnom zápase osemfinále Ligy majstrov proti Paris St. Germain. Katalánci postúpili do štvrťfinále, hoci v prvom zápase v Parku princov prehrali 4-0.

Už pred začiatkom odvetného zápasu na Camp Nou len málokto veril, žy by mohli Barcelončania zmazať štvorgólové manko. Veď doteraz sa to v histórii Ligy majstrov nikomu nepodarilo. V neprospech Kataláncov hrala aj postupová matematika. Vyrovnanie skóre dvojzápasu v pomere 4-0 by poslalo duel "len" do predĺženia, stav 5-1 by posunul ďalej PSG vďaka gólu na ihrisku súpera.



zobraziť celú fotogalériu
(23 fotiek a videí vnútri)

Napokon sa však vďaka neuveriteľnému finišu a zhode viacerých okolností (štandardná situácia, penalta, faul na brankára Ter Stegena) podarilo domácim v priebehu posledných siedmich minút vrátane nadstaveného času streliť 3 góly a zvíťaziť 6-1, čím prepísali historické štatistiky Champions League. V Barcelone nastali oslavy porovnateľné s eufóriou, ktorá nastane pri celkovom triumfe v najprestížnejšej klubovej súťaži na svete.

Zápas, o ktorom sa budú pisať kníhy, hoci nepanuje zhoda v tom, či zvíťazila futbalová spravodlivosť, so sebou priniesol obrovské emócie. Pozrite si fotogalériu, ktorá ich dokumentuje.



zobraziť celú fotogalériu
(23 fotiek a videí vnútri)