Main Content

PSG chcelo Di Mariu v zime predať do Číny. Bol z toho sklamaný

streda, 1. marec 2017 10:13 | Autor: Jakub Vaverka

PSG chcelo Di Mariu v zime predať do Číny. Bol z toho sklamaný
PSG chcelo Di Mariu v zime predať do Číny. Bol z toho sklamaný | zdroj: © TASR

Angel Di Maria patrí medzi technicky najzdatnejších hráčov na svete, no aj napriek tomu sa šéfovia Parížu Saint-Germain v zime rozhodli, že sa ho pokúsia predať do Číny. V najľudnatejšej krajine sveta bol o Argentínčana obrovský interes. Transfer sa nakoniec ale nekonal.

Anglický denník Daily Mail priniesol informácie, podľa ktorých nechýbalo veľa a Angel Di Maria už nemusel obliekať dres Parížu Saint-Germain. Argentínčan, ktorého svojho času kúpil Manchester United z Realu Madrid za 60 miliónov libier, aby následne odišiel do PSG za 44 miliónov, si zapísal v prvej sezóne vo Francúzsku 15 gólov a 15 asistencií.

Aktuálny ročník už El Fideovi nevychádza podľa predstáv. Výnimkou bol zápas proti FC Barcelona, v ktorom PSG španielskeho giganta zmietlo 4:0 a Di Maria patril medzi najlepších hráčov na ihrisku. Jeho dlhodobý pokles výkonov však viedol klubových šéfov k tomu, že chceli argentínskeho reprezentanta v zimnom prestupovom období predať.

Obrovský záujem o jeho služby prejavili viaceré čínske celky, ktoré núkali astronomické čiastky. Keď to Di Maria zistil, bol z konania vedenia sklamaný. Pre médiá prehovoril jeden z jeho príbuzných, ktorý odmietol byť menovaný. „Angelovi sa to skutočne nepáčilo. Prišlo mu ako zaobchádzanie bez rešpektu.“

Bývalý hráč Benficy Lisabon nakoniec ostal v Parku Princov a kluboví šéfovia zrejme tento krok  neľutujú. Posledné výkony Angela Di Mariu  totiž patria medzi kvalitné a spokojný s hráčom je po dlhšej aj kormidelník PSG Unai Emery.