Main Content

Predpokladaná zostava USA na ZOH 2018: Nabitý útok plný mladých hviezd

nedeľa, 26. február 2017 13:36 | Autor: Dávid Lech

Predpokladaná zostava USA na ZOH 2018: Nabitý útok plný mladých hviezd
Predpokladaná zostava USA na ZOH 2018: Nabitý útok plný mladých hviezd | zdroj: © TASR

Redaktori ESPN veria, že NHL sa dohodne s IIHF na štarte svojich hráčov na ZOH 2018. Takto by mala vyzerať predpokladaná zostava USA pod olympijskými kruhmi.

Redaktor ESPN Scott Burnside sa inšpiroval vo svojej predpokladanej súpiske amerického národného tímu pre Zimné olympijské hry 2018 tej tou kanadskou, ktorú zostavil jeho kolega Pierre LeBrun (viac sa dočítate tu). Zostava USA sa síce nemôže rovnať silou mien Kanaďanom, no v prípade, že zámorskí hokejisti skutočne odcestujú do Pchjongjangu, Američania budú s určitosťou patriť medzi ašpirantov na zisk cenných kovov.

Predpokladaná zostava USA na ZOH 2018 podľa espn.com:

Brankári: Jonathan Quick, John Gibson, Cory Schneider
Obrancovia: Ryan McDonagh – Kevin Shattenkirk, Ryan Suter – John Carlson, Zach Werenski – Seth Jones, Cam Fowler
Útočníci: Brandon Saad – Auston Matthews – Phil Kessel, Johnny Gaudreau – Jack Eichel – Patrick Kane, Max Pacioretty – Joe Pavelski – T.J. Oshie – J.T. Miller – Ryan Kesler – Cam Atkinson, Blake Wheeler

Pri brankárskom poste môže USA rátať aj s Craigom Andersonom či Benom Bishopom, defenzívu by mohli v prípade dobrej formy posilniť Justin Faulk alebo Matt Niskanen. V ofenzíve budete podľa výberu Burnsidea márne hľadať Tylera Johnsona, Zacha Pariseho, Chrisa Kreidera či Jamesa van Riemsdyka, ktorí by sa mohli pridať k vyššie spomínaným hráčom vo výbere.

Začiatok hokejového turnaja pod piatimi olympijskými kruhmi je naplánovaný na 10. februára 2018. Trvať by mal pätnásť dní, finálový súboj je naplánovaný na 25. februára.