Main Content

VIDEO: Bieloruský hokejový novinár musel zjesť polievku z novín, v ktorých bol jeho článok

nedeľa, 26. február 2017 13:40 | Autor: Dávid Lech

VIDEO: Bieloruský hokejový novinár musel zjesť polievku z novín, v ktorých bol jeho článok
VIDEO: Bieloruský hokejový novinár musel zjesť polievku z novín, v ktorých bol jeho článok | zdroj: © TASR

„Keď postúpite do play-off, tak ja...“ Približne takto zneli slová bieloruského žurnalistu, ktorý bol skalopevne presvedčený o svojej pravde. Toto vyhlásenie teraz poriadne oľutoval.

Vo februári 2016 sa bieloruský novinár Vjačeslav Fedorenko odhodlal k odvážnemu kroku. Predčasne predpovedal šance Dinama Minsk v budúcej sezóne. Žurnalista tvrdil, že v aktuálnom ročníku nemajú hráči jediného bieloruského účastníka v KHL šancu postúpiť do play-off. Ak sa tak stane, je ochotný zjesť výtlačok svojho článku.

S odstupom roku ale hokejisti Dinama aj vďaka úchvatnému záveru sezóny postúpili do play-off z celkového piateho miesta. Slovo dalo slovo a len pred pár dňami sa Fedorenko ocitol v centre Minsk Areny, kde sa posadil za konferenčný stôl s pripravenou polievkou s natrhanými kusmi vyše rok starých novín.

Novinár to bral ale všetko s dobrou náladou. „Konečne robím niečo pre svoj obľúbený klub,“ žartoval. „Aby som bol k vám ale úprimný, nežartujte už takto a nerobte podobné sľuby, je to náročné potom splniť,“ cituje radu ošľahanú skúsenosťami bbc.com. Celú situáciu si nenechal ujsť ani kanadský tréner klubu Craig Woodcroft: „Kedykoľvek prídem do tejto miestnosti, spomeniem si na neho,“ nedokázal udržať chichot lodivod Minsku, ktorému ale v súčasnosti príliš do smiechu nie je. V play-off totiž jeho tím prehráva s Lokomotivom Jaroslavľ už 3:0 na zápasy.