Main Content

TÍM SNOV: Takto vyzerá predpokladaná zostava Kanady na ZOH 2018

sobota, 25. február 2017 13:08 | Autor: Dávid Lech

TÍM SNOV: Takto vyzerá predpokladaná zostava Kanady na ZOH 2018
TÍM SNOV: Takto vyzerá predpokladaná zostava Kanady na ZOH 2018 | zdroj: © TASR

Účasť hokejistov z NHL na Zimných olympijských hrách 2018 síce nie je potvrdená, no v zámorí sa objavila predpokladaná kanadská zostava pre olympijský turnaj, ktorá – ako inak – pripomína tím snov.

Celú skladbu kádra „spískal“ renomovaný redaktor ESPN Pierre LeBrun, ktorý patrí medzi najrešpektovanejšie mediálne persóny pohybujúce sa v kruhoch National Hockey League. Ako vo svojom článku poznamenal, ak by ho Kanadský hokejový zväz požiadal o vytvorenie skladby olympijského tímu, predpokladaná zostava „javorových listov,“ ktoré na posledných dvoch ZOH neokúsili trpkosť prehry, by vyzerala práve takto:

Brankári: Carey Price, Braden Holtby, Devan Dubnyk  
Obrancovia: Duncan Keith – Drew Doughty, Marc-Edouard Vlasic – Brent Burns, Kris Letang – Shea Weber, Alex Pietrangelo
Útočníci: Brad Marchand – Sidney Crosby – Patrice Bergeron, Jamie Benn – Connor McDavid – Steven Stamkos, John Tavares – Jonathan Toews – Jeff Carter, Matt Duchene – Mark Scheifele – Nathan MacKinnon, Jonathan Drouin.

Netreba zabúdať, že v prípade zranenia či výpadku formy by sa v bráne Kanady mohli podľa predpokladanej zostavy zverejnenej na stránke espn.com objaviť aj Corey Crawford či Martin Jones. Svojej šance sa v obrane môžu chopiť aj Aaron Ekblad, Colton Parayko či Morgan Rielly a národný tím z kolísky hokeja by mohol v Pchjongjangu reprezentovať aj Ryan Getzlaf, Corey Perryh, Logan Couture, Joe Thornton, Tyler Seguin či Ryan O’Reilly s Taylorom Hallom.

Presne o rok 25. februára 2018 by mal v dejisku ZOH finálovým stretnutím vyvrcholiť hokejový turnaj pod piatimi kruhmi a ak sa NHL rozhodne nadviazať spoluprácu s IIHF a uvoľní svoje hviezdy na budúcoročné Zimné olympijské hry, vo finále by kanadský tím ako obhajca titulu útočiaci na zlatý hetrik veľmi pravdepodobne nemal chýbať.