Main Content

Do Slovana má namierené srbský reprezentant do 21 rokov!

streda, 22. február 2017 14:25 | Autor: Filip Chudý

Do Slovana má namierené srbský reprezentant do 21 rokov!
Do Slovana má namierené srbský reprezentant do 21 rokov! | zdroj: © TASR

Bratislavský Slovan sa na konci prestupového obdobia výrazne posilňuje. Upísali sa mu už dvaja odchovanci na čele s Vittekom a k belasým podľa srbských médií mieri aj posila z Partizanu Belehrad.

ŠK Slovan Bratislava sa v záverečnom týždni prestupového obdobia poriadne rozbehol. Po Róbertovi Vittekovi, ktorý sa belasým opätovne upísal v utorok do konca sezóny s možnosťou opcie, v stredu vedenie klubu oznámilo, že podpísalo profesionálnu zmluvu do leta 2019 s ročnou opciou aj s najmladším členom belasého kádra Marekom Rigom. Tento centrálny stredopoliar bol totiž kmeňovým hráčom Ružinovu Bratislava, no ešte ako žiak bol aj hráčom Slovana, kde v dorasteneckom veku hosťoval, no teraz je už opäť hráčom Slovana, ktorý ho získal na prestup, o čom informovala oficiálna stránka klubu.

No to zrejme nebude všetko. Prakticky všetky srbské médiá totiž počas stredy informovali, že novou posilou Slovana Bratislava bude reprezentant Srbska do 21 rokov Uroš Damnjanovič, ktorý má belasých posilniť z Partizanu Belehrad. A údajne už by mal byť v Bratislave, kde sa mal zapojiť do tréningového procesu Slovana. Podľa srbských médií prichádza Uroš Damnjanovič do Slovana zadarmo, no Partizan má mať percentá z prípadného ďalšieho predaja.

Damnjanovič je 22-ročný krídelník, ktorý sa v Partizane nepresadil kvôli zdravotným problémom, preto sa odišiel rozohrať na hosťovanie do belehradského Sindeliču, kde v 26 zápasoch strelil šesť gólov. Bol oňho údajne záujem v Nemecku, ale s najväčšou pravdepodobnosťou by mal prestúpiť do Slovana, kde by sa mal pokúsiť zabojovať o nomináciu na ME do 21 rokov v Poľsku, podobne, ako jeho reprezentačný kolega Aleksandar Čavrič.