Main Content

Michael Jordan nahneval svojim výrokom fanúšikov Golden State Warriors

pondelok, 20. február 2017 11:14 | Autor: De Fa

Michael Jordan nahneval svojim výrokom fanúšikov Golden State Warriors
Michael Jordan nahneval svojim výrokom fanúšikov Golden State Warriors | zdroj: © TASR

Názory najlepšieho hráča v histórii basketbalu Michaela Jordana sú stále vysoko rešpektované. Pred nedávnom sa však v médiách objavil jeho komentár, ktorý trocha zdvihol tlak fanúšikom momentálne najlepšieho tímu v NBA Golden State Warriors.

Michael Jordan pri nedávnom stretnutí s majiteľom tímu Golden State Warriors Joe Lacobom mu srdečne zagratuloval k pokoreniu bradatého rekordu v počte vyhratých zápasov v základnej časti (tím Warriors dokázali vyhrať 73 zápasov a o jednu výhru zlepšil rekord práve Jordanovho Chicago Bulls spred dvadsiatych rokov), no zároveň však pripomenul, že tieto rekordy neznamenajú nič, pokiaľ tím nezíska majstrovský titul.

Podobný názor zdieľali aj MJ-ovi spoluhráči z vtedajšieho tímu Chicago Bulls – Ron Harper a Dennis Rodman, ktorí v minulej sezóne na svojich účtoch sociálnej sieti Instagram uverejnili fotky, na ktorých mali oblečené tričko so sloganom „72-10 don´t mean a thing without ring“ (p.a. 72-10 neznamená nič bez prsteňa šampióna). V tom čase to taktiež vyvolalo vlnu diskusii zo strany fanúšikov oboch táborov.  

Majiteľ Golden State Joe Lacob napriek tomu, že záver minuloročnej sezóny mal pre jeho tím trpkú príchuť,  sa však viac sústredil na viaceré pozitíva, ktoré tento rekord so sebou priniesol.

O celej situácii sa Lacob rozrozprával v interview pre rádio stanicu 95.7 The Game.

Celá situácia nastala pri jednom pracovnom rokovaní v New Yorku, kde sme sa stretli viacerí majitelia klubov a preberali podmienky novej kolektívnej zmluvy. Absolvoval som viacero pracovných večerí s Michaelom Jordanom a taktiež s inými majiteľmi. V jednom okamihu sa nás zišlo približne šesť majiteľov a začali sme diskutovať. Trocha sme aj popíjali a vládla tam príjemná atmosféra. V jednom momente mi MJ povedal, ´Vieš, že vyhrať 73 zápasov neznamená ani h****.´ Proste mi to povedal rovno do očí, Michael Jordan mi to povedal bez okolkov. Ja som sa na neho pozrel, a rozhodol som sa, že to nebudem brať vážne. Odpovedal som mu na to ´Máš pravdu, nakoniec sme to nedokázali dotiahnuť dokonca, musíme sa ešte zlepšiť,vysvetľoval a pokračoval:

,,V tej situácii som to tak nepociťoval, ale budem k vám úprimný – trocha ma to zabolelo, ale viem že hráčov to mrzelo oveľa viac. Ja som sa však na to nepozeral z tej stránky, že to, že sme to nedokázali dotiahnuť do víťazného konca neznamená, že sme zlyhali. Myslím si, že to bol fantastický rok z pohľadu ktoréhokoľvek športu. Mnoho vecí išlo tak ako malo. Spomínam si na veľa zápasov, ktoré sa vyvíjali podľa našich predstáv. Bolo to proste neuveriteľné. Bol to neuveriteľný rok.  Vždy keď si idem zahrať golf, zoberiem si čiapku, na ktorej je zobrazená 73-ka. Je to malá spomienka na to, čo sme dosiahli. Viem, že ľudia budú stále tvrdiť, ´Oh áno, ale nevyhrali ste titul, tak sa to nepočíta.´ Viete čo, nevyhrali sme. Ale aj napriek tomu to bol neuveriteľný rok a nikdy naň nezabudnem. Mali by sme byť na seba pyšní. Ako bude plynúť čas, stále sa na to, čo sme dosiahli, bude spomínať a myslím si, že niečo podobné sa tak ľahko nezopakuje.