Main Content

Magic Johnson chce zlanáriť Kobe Bryanta naspäť do LA Lakers

pondelok, 20. február 2017 10:59 | Autor: De Fa

Magic Johnson chce zlanáriť Kobe Bryanta naspäť do LA Lakers
Magic Johnson chce zlanáriť Kobe Bryanta naspäť do LA Lakers | zdroj: © TASR

Magic Johnson, legenda tímu Los Angeles Lakers sa vrátil do tohto tímu ako poradca s úlohou nasmerovať slávnu organizáciu k opätovným úspechom. Vrelácii ESPN First Take povedal, čo by chcel spraviť ako prvé.

Viete komu by som zavolal ako prvému, keby som mal tú možnosť? Kobe Bryantovi. Dôvodom je, že Kobe chápe čo je potrebné urobiť pre to, aby ste vyhrávali. Rozumie taktiež hráčom. Zavolal by som mu a opýtal by som sa ho - ´Akú úlohu v tomto tíme by si chcel ?´ Ak by sa rozhodol to prijať, hneď by som ho bral. Chcel by som, aby prišiel a aby bol súčasťou toho, čo sa tu bude diať,“ prezradil.

Maagic Johnson svoju úlohu ako hlavného poradcu zobral s úplnou vážnosťou a podľa informácii, ktoré prezradil, má naplánované stretnutie s Mitchom Kupchakom, generálnym manažérom Lakers a spolumajiteľom a vice prezidentom pre basketbalové operácie Jimom Bussom. Toto stretnutie by sa malo uskutočniť v nasledujúcom týždni a hlavným bodom diskusie by malo byť zloženie súčasného tímu a stratégia k blížiacemu sa termínu 23. februára, kedy sa uzatvára prestupové okno v NBA.

Johnson taktiež povedal, že nie je veľkým zástancom toho, aby sa dopredu v médiách hovorilo, čo majú v pláne a apeloval na to, aby sa konečne vedenie Lakers zmierilo a pracovalo spoločne ako jeden celok.

Všetci v tejto organizácii by mali zastávať spoločný názor. Nemali by sme sa obávať len toho, aká situácia je v tíme teraz, ale skôr sa sústrediť na to, ako zlepšiť vyhliadky organizácie do budúcnosti. To je dôvod, prečo by sme mali všetci ťahať za jeden povraz,“ povedal nakoniec Johnson.

Tím Lakers v posledných rokoch prechádzal rôznymi zmenami a tou najväčšou je určite fakt, že dlhoročná opora tímu a legenda Kobe Bryant už viac nie je v tíme a všetka zodpovednosť a tlak médií je kladená na mladých neskúsených hráčov, ktorým to zväzuje ruky a bráni v rozvoji. Príkladom sú mladí hráči Julius Randle, Brandon Ingram a D´Angelo Russell. Práve pre nich by bola prítomnosť klubovej legendy Kobeho Bryanta veľkým prínosom.

Kobe Bryant sa síce podľa posledných správ naplno venuje svojim podnikateľským aktivitám a snaží sa preraziť v iných sférach okrem basketbalu, ale spojenie jeho mena so svojim bývalým klubom by bola pre neho určite veľká česť a v hocijakej úlohe v štruktúrach tohto klubu by bol určite prínosom.