Main Content

Magic Johnson sa dočkal. Dovedie LA Lakers naspäť medzi elitu?

utorok, 14. február 2017 11:14 | Autor: De Fa

Magic Johnson
Magic Johnson | zdroj: © TASR

Los Angeles Lakers je jeden z najslávnejších klubov v NBA. Vo svojej histórii získal už 16 majstrovských titulov a dres tohto ikonického klubu obliekala nejedna hviezda, ktorej meno je zapísané v basketbalovej sieni slávy. V súčasnej dobe sa klub snaží nadviazať na úspechy z minulosti a prechádza prestavbou. Zmeny sa však udiali aj na najvyšších postoch.

Los Angeles Lakers oficiálne oznámili, že Ervin „Magic“ Johnson sa vracia do slávneho klubu z Los Angeles aby pomohol Jeanie Buss (spolumajiteľka a prezidentka L.A. Lakers),  vo všetkých smeroch čo sa basketbalu a biznisu spojeného s týmto športom týka.

Sme nesmierne nadšení a poctení tým, že Magicové odborné znalosti a schopnosti dopomôžu k tomu, aby naša organizácia rýchlejšie napredovala. Nesmierne sa teším na našu spoločnú spoluprácu,“ povedala v oficiálnom vyhlásení Jeanie Buss.

Ervin „Magic“ Johnson bol bývalý fenomenálny basketbalista, ktorý pôsobil práve v drese „purple&gold“ a stal sa tvárou tejto organizácie v 80. rokoch. Po skončení aktívnej kariéry sa neustále pokúšal zapracovať do štruktúr L.A. Lakers ale skutočnú príležitosť presadiť sa dostal až teraz.

Magic Johnson je jedným z velikánov histórie NBA a je úžasné vidieť ho, ako sa vracia do Lakers,“ povedal vo vyhlásení pre médiá, komisár NBA Adam Silver a dodal. „Je to výnimočná osobnosť a rodený vodca, s vášňou pre basketbal a ohromnými znalosťami o tejto hre.

Johnson bude podriadený iba priamo Jeanie Buss. Jeho právomoci budú zahŕňať poradenstvo vlastníkom klubu pri všetkých basketbalových a podnikateľských stretnutiach, spolupráca s trénerským tímom, vyhodnocovanie a mentorovanie hráčov, posudzovanie a vyhodnocovanie budúcich potrieb organizácie a pomoc vlastníkom tímu k určeniu najlepšej cesty k rastu a úspechu.

Magic Johnson je na novú výzvu samozrejme pripravený a reagoval nasledovne: „Každý dobre vie, že Lakers sú stále v mojom srdci. Za posledné roky som mal možnosť prijať rôzne manažérske príležitosti, avšak moja oddanosť tejto hre a klubu Los Angeles Lakers spôsobilo to, že Lakers bola moja prvá a jediná voľba. Urobím všetko čo bude v mojich silách, aby som pomohol vrátiť tím Lakers na miesto, aké si zaslúži. To miesto je medzi najlepšími tímami NBA.“ 

Každý fanúšik slávnejšieho klubu z Los Angeles je zvedavý ako táto spolupráca dopadne a či nenastanú komplikácie v rámci komunikácie s Jimom Bussom a Mitchom Kupchakom, ktorí doteraz riadili tento klub.