Main Content

Nedeľa bude sviatkom amerického futbalu. Super Bowl sa dá sledovať aj na Slovensku

sobota, 4. február 2017 08:39 | Autor: Sport7.sk

Nedeľa bude sviatkom amerického futbalu. Super Bowl sa dá sledovať aj na Slovensku
Nedeľa bude sviatkom amerického futbalu. Super Bowl sa dá sledovať aj na Slovensku | zdroj: © TASR

V Amerike je finále NFL bezkonkurenčne najsledovanejšou športovou udalosťou roka. Dokáže prilákať aj fanúšikov z Európy a zvyšku sveta, ktorí sa o americký futbal bežne nezaujímajú.

Súčasťou posledného zápasu ligy je totiž tradične veľká televízna show, plná hudobných a kultúrnych vystúpení v polčasovej prestávke. Tá je zároveň najdrahším reklamným priestorom roka, kam značky a agentúry sústredia svoje najoriginálnejšie spoty.

V tohtoročnom finále sa v nedeľu večer (v našom časovom pásme v noci z nedele na pondelok od 00:30 hod.) stretnú Atlanta Falcons a New England Patriots.

Zápas sa hrá v americkom Houstone a slovenskí televízni fanúšikovia ho budú môcť sledovať na českej stanici Sport 2. Priamy prenos tam začína presne o polnoci. Kanál je dostupný v rozšírenom balíčkudigitálnej televízie SWAN MULTIMEDIA a u ďalších káblových a satelitných operátorov.

Hlavnou hviezdou polčasovej prestávky bude Lady Gaga. Pravidlá amerického futbalu prehľadne vysvetľuje napríklad toto video českého klubu alebo slovenské vlákno na Wikipedii.