Main Content

Florbalový supertalent Dudovič po prestupe dobýja Švajčiarsko!

sobota, 28. január 2017 14:49 | Autor: Dávid Lech

Michal Dudovič
Michal Dudovič | zdroj: © TASR

Po prestupe do elitného švajčiarskeho tímu zo svojho rodného klubu z ATU Košice naďalej žiari a na hracej ploche len veľmi ťažko hľadá konkurenciu.

Michal Dudovič si (aj) vďaka svojmu vynikajúcemu vystúpeniu na decembrových MS vo florbale, kde sa s bilanciou 6+6 stal v 17 rokoch desiatym najproduktívnejším hráčom seniorského šampionátu, vydobyl lukratívnu ponuku švajčiarskeho klubu SV Wiler-Ersigen. Elitný klub z krajiny helvétskeho kríža si jeho príchod nemôže vynachváliť.

Ubehli len dva týždne od jeho prestupu do nového tímu a odchovanec ATU Košice si podmaňuje aj nové pôsobisko. Slovenský florbalový supertalent strelil hneď v úvodnej tretine svojho prvého vystúpenia v kategórii do 18 rokov premiérový gól. Aby toho nebolo málo, po týždni sa prezentoval hetrikom v kategórii U18 a taktiež U21.

Podľa vlastných slov je v novom klube veľmi šťastný a nadšenie neskrýva ani z podmienok v klube, kde svoj tréningový proces povýšil na novú úroveň. Práve dnes oslavuje svoje osemnáste narodeniny a slovenskí fanúšikovia veria, že si výbornú formu zo Švajčiarsku prenesie aj na medzinárodný turnaj Polish Cup, kde si čoskoro oblečie najcennejší dres.