Main Content

Slovenský florbalový supertalent prestupuje do špičkového európskeho klubu!

štvrtok, 29. december 2016 16:20 | Autor: Dávid Lech

Slovenský florbalový supertalent prestupuje do špičkového európskeho klubu!
Slovenský florbalový supertalent prestupuje do špičkového európskeho klubu! | zdroj: © TASR

Dočkal sa svojej šance. Slovenský florbalový supertalent Michal Dudovič z tímu ATU Košice opúšťa slovenskú súťaž a odchádza do elitného zahraničného klubu.

Desiaty najproduktívnejší hráč uplynulých MS vo florbale, ktorý si v 6 dueloch na konto pripísal 12 bodov za bilanciu 6+6, sa stal novou posilou desaťnásobného majstra švajčiarskej ligy SV Wiler-Ersigen. Ponuka od švajčiarskeho florbalového giganta prišla práve počas svetového šampionátu. „Zástupcovia klubu prišli za trénerom Petrom Koutným, ktorý mi túto informáciu odovzdal. Bola to najlepšia ponuka zo všetkých, ktoré som doposiaľ dostal a tak som ju prijal,“ vysvetľuje Dudovič v rozhovore pre szfb.sk.

Do nového pôsobiska by sa mal odsťahovať v priebehu januára. V novom klube bude spočiatku pôsobiť v tíme do 21 rokov, ktorému v lige zatiaľ patrí tretie miesto. Cieľom slovenského florbalistu je ale presadiť sa v A tíme, kde stretne svoje florbalové vzory Tata Väänänena či Matthiasa Hofbauera.

Odísť do zahraničia v 18 rokoch bude pre aktuálne štvrtého najproduktívnejšieho hráča domácej súťaže určite náročné. „Uvedomujem si, že to bude veľmi náročné. Popri všetkom sa musím venovať aj škole a dokončiť ju, no som už celkom netrpezlivý. Neodchádzam tam ale naveky a domov budem chodievať, čiže priestor na rodinu, známych a spoluhráčov tu celkom určite zostane,“ pre oficiálny web slovenského zväzu florbalu povedal mladík, ktorý v jedenástich stretnutiach aktuálnej sezóny pozbieral parádnych 37 bodov za bilanciu 22+15.