Main Content

Žilina skrýva ďalší veľký talent. 16-ročný Gerebenits sníva o veľkoklube (ROZHOVOR)

pondelok, 19. december 2016 09:51 | Autor: Silvia Petrašková

Žilina skrýva ďalší veľký talent. 16-ročný Gerebenits sníva o veľkoklube (ROZHOVOR)
Žilina skrýva ďalší veľký talent. 16-ročný Gerebenits sníva o veľkoklube (ROZHOVOR) | zdroj: archív R. Gerebenits

16-ročný Žilinčan Roland Gerebenits patrí k jedným z najtalentovanejších mladých futbalistov na Slovensku. Člen mládežníckeho tímu MŠK Žilina nám o svojej nádejnej futbalovej kariére u „žilinských šošonov“ porozprával v nasledujúcom rozhovore.

Aké boli tvoje futbalové začiatky?

K futbalu som mal odmalička blízko, keďže otec je futbalový tréner. Začal som v piatich rokoch v prípravke v prímestskom klube v Závodí a v deviatich rokoch som prestúpil do MŠK. Futbal sa stal pre mňa všetkým, prispôsobili sme mu školu a takmer všetok voľný čas som strávil na ihrisku.

Niet pochýb o tom, že Žilina je futbalovým mestom. Ako hodnotíš podmienky pre futbal a rozvoj mladých talentovaných futbalistov v tomto meste?

Podmienky pre futbal sú vynikajúce. Tréneri so skúsenosťami nám toho veľa odovzdávajú. Sú tu aj skvelí maséri a doktori, ktorí sa o nás starajú. Dovoľujem si povedať, že podmienky v Žiline sú najlepšie na Slovensku.

Momentálne si členom mládežníckeho mužstva MŠK Žilina. Minulú sezónu sa dokonca uvažovalo o tom, žeby si nastúpil aj za A-mužstvo hlavného tímu...

Momentálne som zapojený i do tréningového procesu A tímu MŠK, zápasy na jeseň som odohral za 19-tku a za B tím MŠK. Môj prípadný štart za „áčko“ je na rozhodnutí trénera. Myslím, že on najlepšie posúdi, či som už na to pripravený.



zobrazIť celú galériu
(5 fotiek)

Čo považuješ za svoju najsilnejšiu futbalovú stránku a v čom by si sa na druhej strane chcel zlepšiť?

Za svoju najsilnejšiu stránku považujem nábeh do šestnástky súpera, rýchlosť, zakončenie a strieľanie gólov. No myslím, že vždy sa budem mať ešte v čom zlepšovať.

V žilinskej súťaži Športovec roka v kategórii mládež si obsadil 6. miesto. Ďalším skvelým úspechom bolo pre teba určite aj individuálne víťazstvo, kedy si sa stal popri titulu majstra SR v kategórii U-17 i najlepším strelcom ligy. Ako vnímaš tieto úspechy?

Nie sú to len moje úspechy, sú to úspechy celého tímu. Minulý ročník bol pre mňa skvelý, podarilo sa nám vyhrať ligu a dal som dosť gólov. Za toto všetko však môžem vďačiť nášmu skvelému tímu, bez neho by som toľko gólov nedal. Ocenenie Športovec roka je pre mňa veľkou poctou a som rád, že patrím medzi najlepších športovcov v Žiline.

V kádri žlto-zelených boli a sú mená mnohých skvelých futbalistov. Ktorý z nich patrí medzi tvojich obľúbených?

V Žiline vždy boli a sú vynikajúci hráči. Z minulosti sú to mená ako Marek Mintál a Róbert Jež. V súčasnosti je to celý tím, ktorý má momentálne skvelé rozbehnutú sezónu.

Aké sú tvoje futbalové ciele do budúcna?

Chcel by som sa presadiť v A tíme MŠK a hrávať pravidelne v základnej zostave. S reprezentačným výberom U-17 by som chcel postúpiť na ME a naďalej reprezentovať Slovensko aj vo vyšších kategóriách. Samozrejme, mojim snom je hrávať za nejaký európsky veľkoklub.

Cenné futbalové skúsenosti zbieraš i na reprezentačnej úrovni. Aké najväčšie úspechy už máš za sebou?

Za doterajší najväčší úspech považujem postup do Elite Round v minulej sezóne v kategórii U-17, kde som sa dostal do výberu o rok starších. Medzi moje reprezentačné úspechy patrí aj individuálne ocenenie najlepšieho útočníka na turnaji v Bielorusku. Úspech je pre mňa aj to, že môžem reprezentovať svoju krajinu.