Main Content

Ako keby boli Vianoce, hodnotil Ševela, ktorý sníva o postupe do európskej skupiny

štvrtok, 21. júl 2016 02:05 | Autor: TASR

Ako keby boli Vianoce, hodnotil Ševela, ktorý sníva o postupe do európskej skupiny
Ako keby boli Vianoce, hodnotil Ševela, ktorý sníva o postupe do európskej skupiny | zdroj: © TASR

Trenčín 20. júla (TASR) - Opäť neuveriteľná dráma, tentoraz už s prehrou, ale napokon aj tá stačila slovenskému futbalovému majstrovi AS Trenčín na vytúžený postup do 3. predkola Ligy majstrov 2016/2017.

Trenčín na umelej tráve v Žiline prehral v odvete 2. predkola s majstrom Slovinska Olimpijou Ľubľana 2:3, hoci viedol opäť rýchlo 2:0. Po výhre 4:3 v Ľubľane ale vďaka gólom z ihriska súpera postúpil do ďalšej fázy.

V nej ho v boji o play off LM vyzve poľský majster Legia Varšava. Prvý duel je na programe 27. júla opäť v Žiline, odveta sa bude hrať v hlavnom meste Poľska 3. augusta. Držiteľ slovenského double ale už má isté najmenej štyri zápasy v pohárovej Európe, keďže aj zdolaný tím v 3. predkole LM sa presunie do play off Európskej ligy UEFA 2016/2017. V drese Legie, ktorá v 2. predkole vyradila bosniansky Zrijnski Mostar už nebude reprezentant SR Ondrej Duda. Ten v stredu prestúpil do Herthy Berlín.

Trenčín v prvom zápase za polhodinu strelil 4 góly, ale potom už len inkasoval. Scenár sa zopakoval aj v odvete, výber trénera Martina Ševelu rýchlo viedol 2:0, ale potom sa už presadzovali len zverenci talianskeho kouča Rodolfa Vanoliho, ktorí ešte do polčasu za tri minúty vyrovnali.

Ševela priznal po zápase v rozhovore pre TV Dajto, že jeho tím musí popracovať najmä na udržaní koncentrácie: "Bol to nervák. Pripadal som si ako keby boli Vianoce a my sme súperovi dávali darčeky. Ten vyrovnal za 3 minúty. Stále sa o tom bavíme, príde strata koncentrácie a pykáme. V druhom polčase sme išli na krv a mužstvo ukázalo charakter. Dosiahli sme niečo historické, tešíme sa. Hoci málokedy sa tešíme po prehre. Strelili sme štyri góly u súpera a to rozhodlo a posunulo nás ďalej."

Trenčania vždy dokázali aktivitou v úvodoch súpera úplne rozobrať, potom však robili zbytočné chyby a sami sa znervóznili. "Vstup bol opäť výborný, 40 minút sme jasne dominovali. A potom prišli chyby a súper to využil, lebo aj on má kvalitu je to šampión svojej krajiny. V druhom polčase sme mali brejky, mohli sme dať gól. Ale potom prišlo nedorozumenie a tretí gól. Ale stále sa učíme aj my," uviedol Ševela a dodal: "Vždy je na čom robiť, nedostatky sa vždy nájdu a to je naša robota ich odstraňovať. Tešíme sa ale na ďalšie predkolo Ligy majstrov. Máme tajný sen dostať sa do skupiny, či už v LM alebo EL. Už sa ale sústredíme na ligu, lebo čo tam stratíme, budeme len ťažko doháňať."