Main Content

Mexický klub sa zameral na európske hviezdy

sobota, 19. marec 2016 10:05 | Autor: Jakub Vaverka

Mexický klub sa zameral na európske hviezdy
Mexický klub sa zameral na európske hviezdy | zdroj: © TASR

Mexický klub Club América sa plánuje pred budúcou sezónou výrazne posilniť, pričom predstavitelia CA sú odhodlaní získať minimálne jedno zvučné meno z európskych trávnikov.

Americká televízna stanica ESPNprišla s informáciami, podľa ktorých mexický celok Club América plánuje v letnom prestupovom období prehovoriť do európskeho futbalového diania. Klub z Mexika čo nevidieť oslávi sto rokov od svojho založenia a pri príležitosti tohto jubilea si kluboví šéfovia dali za cieľ priviesť aspoň jedno zvučné meno z Európy.

Club América sa podľa amerických správ zameral predovšetkým na tri mená. Konkrétne je reč o kolumbijskom útočníkovi Radamelovi Falcaovi, ktorý je momentálne v londýnskej Chelsea, švédskom kanonierovi Zlatanovi Ibrahimovičovi, ktorý sa čoskoro stane voľným hráčom a Fernandovi Torresovi, skúsenom a populárnom zakončovateľovi španielskeho Atlética Madrid.

Zo spomínaných troch mien je najreálnejší príchod prvého menovaného – Falcaa. El Tigre je kmeňovým hráčom AS Monako, ktorému čoskoro skončí hosťovanie v Londýne a jeho budúcnosť je nejasná. Návrat do Ameriky by mu herne pomohol pomôcť, navyše by nečelil tak obrovskému mediálnemu tlaku ako na starom kontinente.

V Torresovom prípade sa predpokladá, že ešte jeden alebo dva roky ostane v Madride, o Ibrahimoviča sa zas v lete podľa všetkého strhne prestupová bitka a je málo pravdepodobné, že by práve celok z Mexika vyhral boj o zakončovateľa Parížu Saint- Germain.