Main Content

Ďalšia hviezda Trenčína dostala trest od disciplinárky

sobota, 19. marec 2016 08:54 | Autor: Filip Chudý

Ďalšia hviezda Trenčína dostala trest od disciplinárky
Ďalšia hviezda Trenčína dostala trest od disciplinárky | zdroj: © TASR

Štvrťfinále Slovnaft cup-u medzi Košicami a Trenčínom má podľa očakávania dohru aj na disciplinárke. Pričom už aj padol prvý trest, jedna z hviezd Trenčína si od futbalu oddýchne na dlhší čas.

Pohárový zápas Košice – Trenčín bude na Slovensku rezonovať ešte dlhý čas. No kým trest pre rozhodcu Mareka Špačeka sa nedozvieme, keďže rozhodcovské tresty na sa Slovensku nezverejňujú, tie disciplinárne sú plne k dispozícii.

V najnovšej úradnej správe SFZ sa podrobne venujú aj zápasu Košice – Trenčín. Kapitána domácich Petra Šinglára, ktorý po zápase poskytol médiám viacero tvrdších vyjadrení smerom k rozhodcovi, žiada disciplinárka do stredy o podrobné písomné stanovisko k týmto výrokom. Klub VSS Košice tiež žiada o stanovisko, konkrétne  k hrubému nešportovému správaniu divákov počas a po stretnutí (vniknutie na hraciu plochu a pokriky na hráčov hostí s rasistickým a xenofóbnym prejavom). Košickú stranu tak budú riešiť zrejme na najbližšom zasadnutí po predložení podkladov.

No padol už aj prvý trest po tomto zápase, ktorý dostal útočník hostí Stefan Maierhofer. Na základe podnetu Komisie rozhodcov SFZ a delegáta stretnutia Dušana Čabana disciplinárka rozhodla, že za hrubé nešportové správanie, konkrétne udretie súpera do tváre v neprerušenej hre, pozastavuje Maierhoferovi športovú činnosť na štyri týždne. Maierhofer udrel do tváre kapitána domácich Petra Šinglára v 90. minúte, za čo dostal len žltú kartu, celú situáciu si môžete pozrieť na videu od 2:01:40.


zdroj: youtube.com

V praxi to znamená, že Maierhofer vynechá tri najbližšie ligové zápasy a tiež semifinále Slovnaft cup-u, v 27. kole Fortuna ligy v Dunajskej Strede už môže nastúpiť. Maierhofer podľa disciplinárneho poriadku mohol dostať trest na minimálne tri týždne a maximálne šesť mesiacov, čiže dostal druhý najnižší možný trest.